Díjazták a legjobbakat

Immár hagyományos, a múlt évet záró gáláján, ezúttal január 15-én díjazta legjobb sportolóit, edzőit, a versenyeztetésben közreműködő társadalmi aktívákat, illetve a diákolimpiákon legeredményesebben szereplő iskolákat a PSN Zrt. Sportiskola.
díjak7

Háromszáznál több sportoló (és persze edző, szakvezető, segítő) vette birtokba a Lauber Dezső Sportcsarnok küzdőterét, a hétköznapokkal ellentétben ezúttal széksorokon ülve, ünneplőben, hogy a sportpályákon verejtékkel kivívott sikerek méltó jutalmát vehesse át a PSN Zrt. Sportiskola évzáró díjkiosztó gáláján.

díjak8

– Többéves szép hagyományunk, hogy az esztendő végén értékeljük, díjazzuk a PSN Zrt. általa működtetett és a város utánpótlássportját immár jelentős mértékben meghatározó sportiskola szakosztályaiban folyó munkát – kezdte a társaság életébe is némi bepillantást engedő ünnepi köszöntőjét Vári Attila vezérigazgató. – A sportágak száma folyamatosan bővül, legifjabb a sorban a labdarúgóké, akiket már a legkisebbektől, az ovisoktól fölkaroltunk, de már bontogatja szárnyait egy kisiskolás csoport is a Bozsik-torna sorozatban.

díjak5

Dr. Őri László sportért felelős alpolgármester ezt követő üdvözlő szavai a sport szépségeit, örömeit, de küzdelmeit is felvillantották, miközben gratulált a győzteseknek, megígérve egyben, hogy az önkormányzat a jövőben is kiemelten kezeli az utánpótlássportot, vagyis a maga módján ezután is megpróbál valamit hozzátenni a sportolók sikeres felkészüléséhez.

díjak6

A vezetői értékelés és a szakágak saját éves beszámolói, illetve több színes sportági bemutató mellett a délután fénypontja mégiscsak a díjátadás volt. (És közben ne feledkezzünk meg a Sportiskola jégkorong szakosztályában is jeleskedő Boros Misiről, a Virtuózok c. országos komolyzenei tehetségkutató győzteséről, aki egy rövid, de szenzációs zongorajátékkal emlékeztetett mindenkit a sport és a kultúra elválaszthatatlan egységére.)

Tavalyi eredményei alapján kiemelt jutalomban részesült Csonka Zsófia sportlövő (légpisztoly, csapat vb 3. hely), Kenderesi Tamás úszó (ifjúsági olimpiai arany, ifi Eb és ob-aranyak), Szigethy Virág kajak-kenus (ORV-ezüstérmek) és Szuromi Hanga tájfutó (ifi Eb-arany).

díjak2

Rajtuk kívül külön jutalmazták a nemzetközi versenyeken pontot szerző és országos bajnokságokon dobogós, valamint az utóbbi viadalokon pontot szerző versenyzőinket. Hasonló díjakat vehettek át a Sportiskola edzői is. A PSN Zrt. nem feledkezett meg ugyanakkor a versenyeztetésből, szervezőmunkából részt vállaló társadalmi aktívákról, szövetségi és szakágvezetőkről, valamint azon pécsi szervezetek vezetőiről sem, akik külső támogatóként a legtöbbet tették a sportiskola munkájának eredményességéért, ők ugyancsak ez alkalommal kaptak jutalmat, elismerést.

díjak4

Pár esztendeje a sportiskolás díjátadón értékelik az esztendő diákolimpiai szereplését is. Az idén is száznál több iskolából 18 sportág nyolcvannál több városi, megyei vagy országos döntőjén összesen 15 ezer fiatal vett részt szűkebb pátriánkból ebben a sorozatban.

Az idén országos diákolimpia arannyal büszkélkedhetett labdarúgás II. korcsoportban a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola; atlétika III. korcsoport magasugrásban új országos csúccsal Kárpáti Enikő Kata (Pécs, Megyervárosi Óvoda, Ált. Isk. és Gimn.) valamint úszás II. korcsoportban 50 háton Berkecz Martina (Liszt Ferenc ÁMK, Mecseknádasd).

Az iskolák közötti diákolimpai pontversenyt a kozármislenyi Janikovszky nyerte a PTE I-es Gyakorló valamint a Szent Mór Ált. Isk. előtt.

A díjazottak teljes névsora, részletes eredmények: www.psnzrt.hu

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés