7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaDíszoklevél: Pécs a Birkózás Városa

Díszoklevél: Pécs a Birkózás Városa

Kedden a pécsi városházán dr. Hegedüs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke sajtótájékoztató keretében adta át a Birkózás Városa díszoklevelet dr. Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének.

Az egykor a századik magyar olimpiai érmet szerző dr. Hegedüs Csaba köszöntőjében elmondta, nagyra értékeli Pécs segítőkészségét, amelyet a birkózás utánpótlás-neveléséhez nyújt. A díszoklevél átadása ennek a segítségnek az elismerését jelzi. Kifejezi továbbá a Magyar Birkózó Szövetség törekvését arra, hogy szorosan együttműködjön a birkózás jövőjét szívükön viselő településekkel, közöttük Péccsel is.

Páva Zsolt válaszában köszönetet mondott a kitüntető címért. Hangsúlyozta, az elismerés elnyeréséért a pécsi birkózók, edzők, szakvezetők tettek a legtöbbet. Tavaly Pécs harmadik alkalommal adott otthont a Diákolimpia országos döntőjének, így a jövő reménységei a baranyai megyeszékhelyen mérhették össze erejüket, tudásukat. A szervezés, lebonyolítás mind a pécsi birkózók munkáját dicséri.

– Pécs, a kultúra városa – hangzik a közelmúltban elfogadott városi szlogen. A sportkultúra, ezen belül pedig a birkózás kultúrájának ápolása természetszerűen a város egyik feladata. Ha mindez a fiatalok ambícióinak kiteljesítését, hasznos időtöltésük támogatását jelenti, különösen örömteli kötelesség – jelentette ki Páva Zsolt.

Forrás: Polgármesteri Kabinet

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő