6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaDöntetlenre áll a csata

Döntetlenre áll a csata

1-1 a női kosárdöntő állása, miután a PEAC-PÉCS csapata nem bírt ellenfelével Komlón, Kennedy-ék 72-54-re győztek, a folytatás hétfőn Pécsett.

Tele volt a csarnok Komlón a döntő második felvonásán, amely a PEAC-PÉCS csapatának 11 napon belül az ötödik rendkívüli fizikai igénybevétellel járó mérkőzése volt. Ez alatt egy nagy különbségű vereség után három végjáték-diadal következett, két egypontos siker a Sopron ellen, és egy hosszabbításos győzelem a PINKK ellen Pécsett. Valahol törvényszerű volt, hogy energiával nem fogja ugyanolyan magas szinten bírni a terheket a csapat, ez ki is jött pénteken Komlón a második félidőben. Az első felvonás szorosan alakult, jelentősen egyik csapat sem lépett el a másiktól, és kis túlzással a személyi hibákat is ugyanolyan szaporán gyűjtötték a felek (9-9 volt a faultarány az első negyed végén), mint a kosarakat. Iványi a kispadon kezdett a házigazdáknál, a helyén játszó Kennedy jó napot fogott ki, az egyik kulcsfigurája volt csapata sikerének. A 21-20-as első negyed után még két PEAC kosárral 24-21-re a vendégek vezettek, ám egyre jobban hiányzott tőlük a palánk alatti keménység, 6 perc alatt csak 6 pontot dobtak és mivel a gyors támadásaikat sem tudták érvényre juttatni, átvette a játék irányítását a Pinkk. A nagyszünetre Kennedy 10. pontjával nagynak tűnő, 40-32-es differencia alakult ki, a PEAC-nál csak Nagy-Bujdosó játéka tűnt eredményesnek, ő 9 egységnél járt.

A második félidő elején Jovanovic kosara után a hazaiak léptek el, és 46-34-nél Zeljko Djokic gyors egymásután mindhárom idejét kikérte, mégis futószalagon jöttek a labdaeladások, amelyeket megbüntetett az ellenfél, és a 25. percre gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Fordulatot még az 54-34-nél Pinkk-reklamálásért megítélt technikai sem tudott hozni, mivel a hat büntetőből csupán kettőt értékesítettek Orozovic-ék, így amikor Nagy-Bujdosó kosara után Iványi triplát szerzett, 57-38-ra alakította az állást. A záró negyed már túl sok nyitott kérdést nem hagyott, annak második felét a pécsi fiatalokkal játszotta végig Zeljko Djokic, és végül ez volt az egyetlen negyed, amelyet meg tudott nyerni a vendégcsapat. Ez is csak ahhoz volt elég, hogy a 20 pontos különbséget elkerüljék a fekete-fehérek, akik közül Bishop és Fűrész is kipontozódott (ausztrál centerünk technikaival).

Egyenlő tehát az állás a kosárdöntőben, nem történt más, mint a PEAC-os lányokon kijött a fáradtság, és nem tudták tartani a belelendülő Pinkk-et, de a jövő hétfőn Pécsett lehet javítani. A mérkőzés sajnálatos krónikájához tartozik, hogy a rendező klub biztonsági őrei közül a 126-os azonosítót viselő ember megakadályozta, hogy a lefújást követően a mérkőzés statisztikájáért illetve edzői értékelésért menjünk, annak ellenére, hogy tudta, hogy a tájékoztatási munkájában gátolja meg a PEAC-PÉCS hivatalos honlapjának tudósítóját, illetve egy másik, a pécsi kosármeccseket tíz éve tudósító újságíró kollégát!

Pinkk Pécsi 424 – PEAC-PÉCS 73-54 (21-20, 19-12, 19-8, 13-14)
Komló, 600 néző, V.: Vígh, Papp, Ádám

Pinkk: Kennedy 20/3, Sarok 8, Holt 9, Őri 5/3, Tomlinson 13. Csere: Kováts 1, Iványi 12/6, Adamecz -, Ruják 2, Katona 4, Pasqua -, Győri 2.
PEAC-PÉCS: Raksányi 4, Fűrész 6/6, Jovanovic 6, Nagy-Bujdosó 14, Bishop 5. Csere: Kiss 2, Szücs -, Orozovic 2, Nagy D. 2, Reid 5, Pap 4, Kublina 4.

Forrás: Peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő