5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaSzabályos gólt vettek el a Pécstől

Szabályos gólt vettek el a Pécstől

Tizedik bajnoki mérkőzését is megnyerte a Videoton, szombaton a Pécs otthonában nyert 2-0-ra, s ezzel továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a labdarúgó OTP Bank Ligát. Szabályos gólt vehettek el a pécsiektől még a Vidi gólja előtt. 

A vendégek első gólját a magyar válogatott Nikolics Nemanja szerezte, és 12 góllal vezeti a góllövőlistát. A Pécs viszont előtte szabályos gól lőtt a videofelvételek szerint, amit sikerült elvenniük a bíróknak egy tévesen megítélt les miatt. (Érdekesség, hogy az MLSZ összefoglalójából ezt sikerült kihagyniuk a szerkesztőknek, mintha ez nem lett volna fontos a mérkőzés szempontjából.) Ismert a legutóbb az MLSZ 3 meccsre tiltotta el a Honvéd ellen kiállított Pölöskeyt, aki jogosan – bár csúnya szavakkal – reklamált a bírónál, amiért piros lapot kapott, ami példátlanul szigorú büntetés.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
PMFC-Matias – Videoton FC 0-2 (0-2)
———————————-
Pécs, 2000 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Nikolics (37.), Causic (45.)
sárga lap: Causic (42.), Horváth A. (87.), illetve Kovács I. (33.)

PMFC:
——
Poleksic (Gőcze, a szünetben) – Nagy J., Balogh B., Causic, Uzoma – Kővári, Horváth A., Szatmári, Márkvárt, Heffler (Frank 57.) – Frőhlich (Wittrédi 63.)

Videoton:
——-
Calatayud – Szolnoki, Vinicius, Juhász, Stopira – Gyurcsó, Sándor Gy., Kovács I. (Trebotic 60.), Simon Á. (Kleinheisler 85.), Oliveira (Alvarez 79.) – Nikolics

Az első félidőben a Videoton akarata érvényesült, s bár a hazaiak sokáig megőrizték kapujukat a góltól, a játékrész hajrájára fordulva a nagyszerű formában játszó Nikolics hatalmas góllal megszerezte a Videoton vezetését. Amilyen sokáig őrizte a döntetlent a Pécs, olyan gyorsan kapta Nikolics gólja után az újabbat, még a szünet előtt.

A fordulás után a hazaiak mentek előre, mindent megtettek a szépítésért, de támadásaikat hatástalanította a székesfehérvári védelem, a Videoton így biztosan érte el szezonbeli tizedik sikerét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő