Edzőképzés és torna

Nívós edző továbbképzést és nemzetközi utánpótlás felkészülési tornát bonyolított le a PVSK  Férfi Kosárlabda Utánpótlás Szakosztálya a hétvégén.

Számos komoly szakember előadásait hallgathatta a mintegy ötven érdeklődő edző. Béres Tímea, Iványi Dalma, Farkas Sándor, Roberto Hernandez és Zalay Zoltán a korszerű edzésmódszerekről, Dr. Mintál Tibor és  Molics Bálint a sérülések megelőzéséről tartott előadást, Bernáth Miklós pedig a PVSK utánpótlásában már sikerrel bevezetett edzői minőség értékelő rendszert mutatta be.

A délelőtti edzőképzőt délutánonként mérkőzések követték U14 és U16 korosztályú csapatok részvételével. A két meghívott horvát együttes, az U16-os Vukovár és az U14-es Eszék, igazolta a horvát kosárlabda méltán jó hírét és magabiztosan nyerték mérkőzéseiket, és mindkét korosztályban a tornát is.

A hétvége egyszerre segítette a vonzáskörzetünkben tevékenykedő edzők szakmai képzését és a PVSK utánpótlásában kosarazó gyermekek fejlődését, és nem utolsó sorban, újabb sportbarátságok köttettek.

Hirdetés