6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapAjánljukEgyedülálló bringás versenyt rendeznek Hetényben

Egyedülálló bringás versenyt rendeznek Hetényben

Nagyszabású kerékpárversenyt rendeznek Hosszúhetényben, mely több szakágat is összekapcsol, így hegyi és országúti bringások egyaránt versenyezhetnek egymással. A megmérettetésen kívül további programok is várják a résztvevőket, így gyerekek, szülők sem fognak unatkozni az első Biciklikk kerékpáros versenyen!

Horváth Attila, a verseny szervezője elmondta, a cél az, hogy Baranyában egy egyedülálló rendezvény lehessen a Biciklikk, olyan, amilyen korábban még nem volt. Több szakágban is lehet indulni, aki hegyi és országúti kerékpárosként is megállja a helyét, azaz teljesíti a hosszú távot, egy biciklis mezt kap ajándékba. A leggyorsabb továbbá egy évig birtokolhatja a Zengő hőse címet.

A versenyzőkkel érkező családtagokat a polgármesteri hivatal előtt várják, ahol családi programok, arcfestés, lufi, vizes programok, tanácsadás, bringázás is lesz. A szülők tanácsokat kérhetnek táplálkozásról, rekreációról, a gyerekek pedig fejleszthetik technikájukat, ügyességüket. A helyszínen körpálya lesz, így a szombati országúti versenyen 5-10 percenként láthatnak majd bicikliseket a futam folyamán. A vasárnapi mountain bike verseny is igen látványosnak ígérkezik.

A rendezvény Hosszúhetényben lesz jövő hétvégén, melyet a Zengő Sportegyesület és a Zengőaljai kerékpáros Egylet Egyesület szervezett. A két sportág az Országúti körverseny és MTB maraton lesz.

Rengeteg korcsoport lesz a versenyek során, így fiataloktól az idősebbekig mindenki kipróbálhatja magát. Az országúti versenyen pontozás nem lesz, a korcsoportonkénti értékelés pedig a célbaérkezés sorrendje alapján történik. A kategóriák első három helyezettjei díjazásban részesülnek.

Online nevezni itt lehet, a helyszínen pedig jövő szombaton 8-17 között és jövő vasárnap 8-9.45-ig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő