8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaEilingsfeld remeklése is kevés volt

Eilingsfeld remeklése is kevés volt

Az U20-as fiúk és lányok most véget ért B-csoportos kontinensviadalán is több pécsi kosárlabdázó képviselte a válogatottban a pécsi színeket. A végeredményt felemásként értékelhetjük, főképp a fiúk játszottak várakozáson alul. Kivéve épp a PVSK-s Eilingsfeld Jánost, aki végig kiemelkedett a csapatból – ám egy ember a kosárlabdapályán is kevés a boldoguláshoz.

Nyolc meccsből mindössze két győzelem – ezen nincs mit szépíteni, ne is tegyük, elég emlékeztetőül a végeredmény: a magyar válogatott a grúzok elleni nyitómeccset követő hat vereség után a végére emberelte meg magát ismét, így a helyosztón Szlovákia fölött aratott újabb győzelemmel a 11. helyen zárta az ausztriai Eb-t.

Szakmai vélekedés szerint mégis akadt (sajnos csak) egy legény, akinek a teljesítményét nem érheti kritika. Eilingsfeld János (rajta kívül Helmeczi András képviselte a fekete-fehéreket) szinte végig a hátán vitte a csapatot: átlagban 30,5 percet töltött a pályán, 18,4-es pont-, illetve 8,1-es lepattanóátlaga statisztikailag is az együttes vezérévé emelte.

Ahogy szerényen fogalmaz, bár voltak jó pillanatai, azért neki sem jött be minden, igaz, a többieknek olykor még kevésbé… „Nehezen tudom megfogalmazni, mi is volt a baj, hiszen mindannyian nagyon akartunk, de valahogy végig hiányzott a csapategység, az összjáték”, említ egy fontos momentumot a kudarc okai közül.

Az Eb után pár napos siófoki nyaralással igyekszik kipihenni a fáradalmakat, ám hamarosan kezdődik a felkészülés a Vasútban. Márpedig az új csapatot formáló Ivica Mavrenszki vezetőedző a fiataloknak a korábbinál is fontosabb szerepet szán a legjobb nyolcba törekvő PVSK-ban.

Ugyancsak a napokban fejezte be szereplését a spanyolországi B-csoportos Eb-n az U20-as női válogatott is. A MiZo-Pécs 2010 többszörösen is érdekelt volt e csatározásban: részint jelenlegi és volt edzője, azaz Zseljko Dokics és Füzy Ákos dirigálta a csapatot.

A végül 5. helyen záró gárdában remek teljesítményt nyújtó Sarok Nokolett, illetve Horváth Lilla és Ruják Nóra révén pedig Pécs három kosarast is adott a válogatottnak. Sőt, négyet – igaz, egyet nem a sajátunknak: az A-divízióban 8. szerb gárdában ugyanis a három meccsen is dupla-duplát jegyző Sara Krnjics nevére bukkanhattunk.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő