6 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapHírzónaÉlcsapat ellen rajtol a PVSK-Füszért

Élcsapat ellen rajtol a PVSK-Füszért

A PVSK-Füszért szombaton délután a Vasas ellen hazai környezetben kezdi meg az idei OB I-es bajnoki évadot. A 16 órakor kezdődő találkozón a tavaly bajnoki döntőben szereplő fővárosi együttest látják vendégül, aki az elmúlt héten nemzetközi porondon mutatkozott be sikeresen. Petik Attila együttesének nem lesz könnyű dolga, de igyekeznek a fiúk megnehezíteni az angyalföldiek dolgát.

A pécsi együttes az idén hetedik szezonját kezdi az OB I-ben, amelyben elsőként a 17 bajnoki címmel rendelkező, tavalyi ezüstérmes Vasas gárdáját fogadja szombaton az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában.

A mecsekaljai csapatban is volt a nyáron játékos mozgás. Elbúcsúztak Bisztritsányi Dávidtól (Eger), dr. Hangody Györgytől (Honvéd), Tóth Bencétől, Naganuma Atsusitól (Eger), Hegedűs Istvántól (Debrecen) és Vári Attilától is. Érkezett Hangay Róbert (Szolnok), Hoppál Gergely (Olaszország), Takács János (Eger), Joe O’Regan (Anglia), Katula Bence (KSI) és Árki Péter.

Az angyalföldiek sorozatban tíz bajnoki döntőt játszottak, és a négy egymás utáni győzelem után az előző kiírás végjátékában oda-vissza párharcban 15-14-es vereséget szenvedtek az Eger csapatától.

A nyáron négy helyen változott a játékoskeretük, Kovács Róbert, Jeff Powers, Hőna Dávid és Jónás György távozott, helyükre a montenegrói Kotorból érkezett az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám, és a montenegrói válogatott Drasko Brguljan, az ASI kapusa Barabás Botond, valamint a Honvédtól Vereczkey Zoltán. A Vasas a debreceni négycsapatos tornán kezdte a szezont, ahol két vereség (Debrecen 8-9, Szolnok 5-8) után a nagyváradi csapatot kétszer legyőzve (előbb 10-4, majd 12-11 arányban) a 3. helyen végeztek.

A Magyar Kupa szolnoki csoportját veretlenül nyerték (Eszterházy Főiskola 19-5, Szentes 19-6, Szolnok 8-8). Az Euroliga 2. selejtezőfordulójában pedig 2. helyen végeztek, amivel feljutottak a főtáblára. (Savona (olasz) 13-9, Mladost Zagreb (horvát) 6-10, Panathinaikosz (görög) 11-5)

Eddig mind a 12 mérkőzésen találkoztak a felek, mindegyiken Vasas győzelem született. A legszorosabb vereség három gólos volt, még 2005-ben az első fővárosi találkozón. Pécsen hatszor találkoztak a csapatok. Utoljára 2011. március 4-én Pécsett, az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában találkozott a két csapat, ahol 13-7 arányú vendéggyőzelem született.

Petik Attila vezetőedző: „Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, a Vasas komoly tétmeccseken van túl, hiszen a hétvégén nemzetközi kupában szerepelt, ahol bejutott a legjobb tizenhat csapat közé. Nem felkészülésből, felkészülés után érkeznek hozzánk, hanem komoly erőpróbákat követően, ami megnehezíti a mi dolgunkat. Azon vagyunk, hogy ezt a hétvégi összecsapást is felhasználjuk arra, hogy tanuljunk, és újabb lépéseket tegyünk előre, mert ha ez siker, akkor az alsóházban idén is lehet esélyünk idén is.”

Lukács Gergely csapatkapitány: „A tavalyi évhez képest is jelentősen megerősödő Vasassal fogunk szembe nézni szombaton. Egy ilyen meccsen nem mi vagyunk az esélyesek, de remek alkalmat biztosít rá, hogy felhasználjuk ezt a meccset a jövő heti OSC elleni rangadónkra való felkészülésre. Higgadtan kell pólóznunk, le kell lassítani a játékot, és ha el tudjuk kerülni a lefordulás- és centergólokat, akkor megnehezítjük a bajnokesélyes dolgát.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő