7 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaPécs 2010: első körben visszadobták a nevezést

Pécs 2010: első körben visszadobták a nevezést

Hiába várta a szerdát, mint a „füst felszálltát” a Pécs 2010 női kosárlabdacsapata és szurkolótábora, a szövetségtől a bajnoki nevezések elbírálása ügyében konkrétumok helyett csak egy szűkszavú közleményre futotta. Eszerint a 13 nevezőből 11-et – köztük a Pécset – újabb hiánypótlásra szólítottak föl. Mindeközben lezárult az önkormányzat által a csapatot üzemeltető kft.-nél kezdeményezett gazdasági átvilágítás is, amely a „vártnál” is súlyosabb szabálytalanságokat tárt föl.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elmúlt pár esztendei munkáját figyelemmel kísérők talán meg sem lepődtek azon, hogy menet közben ezúttal is módosítottak saját „feltételeiken”. Az eredeti forgatókönyv szerint ugyanis június 20-án kellett volna véglegesen dönteni arról, hogy mely csapatok nevezését fogadják el a különböző bajnokságokra. Erre várt mindenki hetek, de legalábbis napok óta, és e dátumhoz igazodva szereztek be a Pécs 2010 vezetői is minden szükséges igazolást, dokumentumot korábbi tartozásaik rendezéséről – esetenként a másik féllel egyeztetett átütemezéséről.

Ám szerda délután mégsem született döntés. Mi több, magyarázatot sem kapott senki, a szövetség Minősítő Bizottsága egy szűkszavú nyilatkozatban mindössze azt tudatta, hogy az NB I-re a 14 férficsapatból öt, a 13 nőiből kettő (!) nevezését elfogadta, a többieket (péntek délig) különféle hiánypótlásra szólította föl – a nevezések elbírálásának végső határidejét pedig július 29-re módosította.

Érdekesség, hogy első körben nemcsak a sajtóval, de magukkal az érintettekkel sem közölték, hogy miről is van szó, a klubok képviselőit már lapzártánk utánra „rendelték” a szövetségbe a pontosításra. További furcsaság, hogy bár hivatalosan ezt sem erősítették meg, a PécsMa.hu információja szerint a női mezőnyben ráadásul nem a Sopron és a Győr a két „hibátlan” – miközben a szövetség korábban őket nevezte az Euroligára.

A Pécs 2010-zel kapcsolatos, ugyancsak friss hír, hogy elkészült az a könyvvizsgálói jelentés, amelyet dr. Páva Zsolt az Iványi Dalmával mint új többségi tulajdonos-jelölttel folytatott megegyezés egyik alapfeltételéül szabott. Csizi Péter sportért felelős alpolgármester a PécsMa.hu-val azt tudatta, hogy az alapos dokumentáció értékelése még tart, másrészt azelőtt, hogy a jelenleg szabadságát töltő polgármesterrel egyeztetett volna róla, részletesen nem tárhatja a nyilvánosság elé.

Az viszont, tette hozzá, „első olvasatra” is látszik, hogy a gazdálkodás legalapvetőbb szabályait folytatólagosan, többszörösen és súlyosan megszegte a Pécsi Női Kosárlabda Kft. menedzsmentje. A klub „nullás” konszolidálásához (értsd, az összes fennálló vagy átütemezett kötelezettség azonnali teljesítéséhez, és a pénzügyi-könyvelési szabálytalanságok rendbetételéhez) az utóbbi hetek kétségtelen erőfeszítései ellenére annál is jóval nagyobb összeg lenne szükséges, mint amennyi valaha is elhangzott a „zuhanyhíradóban”.

Szűcs Zsolt írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő