12 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportEszéken tarolt Rátgéber csapata

Eszéken tarolt Rátgéber csapata

Fantasztikus tornagyőzelmet aratott a Rátgéber Kosárlabda Akadémia csapata a hétvégén Eszéken. 

A nemzetközi, négy csapat (Eszék – Horvátország, Újvidék – Szerbia, Tuzla – Bosznia és jómagunk) részvételével zajló Regional Youth Basketball Games U18 eszéki fordulójában ért el fantasztikus tornagyőzelmet a junior csapat.

A győzelem elérését különösen értékessé teszi, hogy a 8. percben az addig három regionális bajnoki meccsén kereken 40 pontos átlagot hozó Kucsora Csabának kiment a bokája és már nem is tudott visszamenni a pályára. A csapatot azonban nem zavarta meg a legponterősebb játékos kiesése és harcos csapatvédekezéssel, valamint jó dobóteljesítménnyel 44:30 ra vezettek a félidőben.

Bíró Levente káprázatos assziszt passzaival tartották előnyüket, de a 4. negyed elején úgy tűnt a sok eladott labda miatt a szerbek fordítani fognak. Szerencsére ez csak egy pillanatra sikerült nekik. A fantasztikus napot kifogó, de faultproblémával küszködő Bíró visszacserélésével és Benke Krisztián utolsó perces két hármasával nagy izgalmak után sikerült megnyerni a meccset, és ezzel együtt a tornát is.

Novi Sad – Rátgéber Akadémia 66 – 70
Bíró 6 , Balázs 11, Kucsora 10, Szavay-, Riskó 15 cs: Bálint 11,Benke 15, Soós 4,Geiger -, Fülöp –

A csapat csütörtökön újabb nemzetközi feladatok előtt áll, Lettországba, Rigába repül ahol az U20-as EYBL (European Youth Basketball League) első fordulóját játsszák.

A torna bronzmérkőzésének az eredménye: Vrejdnosnice Osijek – Sloboda Tuzla 79-72

Elődöntők:
Vrijednosnice Osijek (Eszék – Horvátország) – Rátgéber Akadémia (Magyarország) 68-82
Novi Sad (Újvidék – Szerbia) – Sloboda Tuzla (Bosznia) 87-75

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő