12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportEURO-2012 - Pénteken nyílik Kijevben a szurkolói zóna

EURO-2012 – Pénteken nyílik Kijevben a szurkolói zóna

A lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság pénteki megnyitójával egyidejűleg kezdi meg működését Kijev központjában a szurkolói zóna; a mérkőzések napjain ingyenes lesz a belépés.

A kijevi állami közigazgatási hivatal sajtószóvivői irodájának közlése szerint szerdán fejeződtek be Kijev főutcáján, a Hrescsatikon létesített szurkolói zóna kialakításával kapcsolatos munkálatok.

A szurkolói övezetben a torna ideje alatt a közönség egy 144 négyzetméteres óriásképernyőn követheti nyomon valamennyi mérkőzés közvetítését, ezenkívül több, 70 négyzetméteres kivetítőt is elhelyeztek. A szurkolókat a zónában az Eb hivatalos szponzorai által működtetett árusítóhelyek látják el étellel és itallal.

A zóna egész területén ingyenes, vezeték nélküli internetszolgáltatás áll majd a vendégek rendelkezésére, lesz egészségügyi és rendőri ügyelet is.

A belépés ingyenes lesz, kivéve azokat a napokat, amikor nincsenek mérkőzések. Ezeken a napokon kulturális rendezvényeket tartanak ukrán és külföldi sztárok fellépésével.

A szurkolói zónával egyidejűleg kezdi meg működését a kijevi sajtóközpont. A Csajkovszkij nevét viselő Ukrán Nemzeti Zeneakadémia épületében berendezett, az újságírók számára megfelelő munkakörülményeket biztosító centrum lesz az Eb egész ideje alatt az ukrán főváros fő információs központja, amely déli 12 órától éjfélig, a mérkőzések napjain pedig éjjel egy óráig tart nyitva.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő