Euroliga: csütörtökig pótolhatja a hiányosságokat a Pécs 2010

Eddig négy magyar kosárlabdacsapat adott le érvényes nevezést az európai kupasorozatok valamelyikébe, amelyekhez a csütörtöki határidőig még három klub csatlakozhat, ha pótolja a szükséges papírokat.

Sterbenz Tamás, a szövetség (MKOSZ) főtitkára kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nőknél biztosan szerepelhet a bajnok MKB-Euroleasing Sopron az Euroligában, illetve Seat Lami-Véd Győr az Európa Kupában, míg a férfiaknál részt vesz a harmadik számú sorozatnak számító Eurochallenge Kupában a bajnok Szolnoki Olaj és az Atomerőmű SE.

“Az Euroligára pályázó Pécs 2010 egyelőre hiányos dokumentumokat mutatott be, ez elsősorban a kifizetetlen tartozásokra vonatkozik, és ugyanez érvényes a Mediteam Szegedre, amely a női Európa Kupában szeretne indulni” – mondta Sterbenz Tamás. “Nekik csütörtökig van még idejük a pótlásra. A férfiaknál lehet, hogy az utolsó pillanatban az MJUS-Fortress Körmend is odaér még az Eurochallenge-re, a vasiak informálisan jelezték a szándékukat. Az európai szövetség amúgy négy helyet biztosított a magyar csapatoknak az Eurochallenge-ben.”

Ebben az esetben nagyrészt megismétlődhet a tavalyi “leosztás”, ugyanis 2010-ban a női Euroligában a Pécs és a Sopron, az Európa Kupában pedig a Szeged és a Győr szerepelt, míg a férfi Eurochallenge-ben a Körmend és a Szolnok csatázott.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés