Európa Liga: Máté jogosulatlanul szerepelt a DVSC-ben

A Debreceni VSC elismerte, hogy Máté Péter valóban jogosulatlanul lépett pályára a Liteksz Lovecs elleni, csütörtöki Európa Liga-mérkőzésen, de álláspontja szerint ez a szabályszegés az összecsapás eredményét vagy a továbbjutást nem befolyásolta. A klub honlapján a DVSC Futballszervező Zrt. péntek este arról adott tájékoztatást, hogy Máté 90. percben történt jogosulatlan pályára lépésének körülményeit az UEFA illetékes testülete vizsgálja.

“Az UEFA a mai napon írásban tájékoztatást kért klubunktól a játékos szerepeltetésének körülményeit illetően, amelyre a DVSC Futballszervező Zrt. még ma késő délután megküldte az érdemi álláspontját is tartalmazó válaszát – áll a közleményben.

“Bár Máté Péter egy adminisztrációs hiba következtében valóban jogosulatlanul lépett pályára, ezen szabályszegés jelen esetben nem volt olyan súlyú, amely a mérkőzés eredményét vagy a továbbjutást befolyásolta volna. A jogosulatlan pályára lépés miatt az UEFA ugyan alkalmazhat jogkövetkezményt, azonban álláspontunk szerint az – a szabályszegés jellegére tekintettel – nem vezethet a mérkőzés eredményének az óvás miatti megváltoztatására.”

Hirdetés