Európa után a világ csúcsán Berta Dániel

Miután egyéniben bronzérmet szerzett a Bulgáriában rendezett kadet és junior világbajnokságon, a magyar csapat tagjaként a dobogó legfelső fokára is felállhatott a PEAC-PSN Zrt. párbajtőrözője, Berta Dániel.

A pécsi vívás egyik legnagyobb tehetségének tartott Berta az Európa-bajnokságot követően a világbajnokságon is aranyérmet szerzett, a magyar junior párbajőröző fiúk sem Európában, sem a világon nem találtak idén legyőzőre. A pécsi fiú mellett Bányai Zsombor, Cho Taeun Sándor és az egyéni versenyben ezúttal a hazai ranglistás negyedik helyezése miatt nem induló Hamar Balázs alkotta azt a csapatot, amely felért a világ csúcsára.

csapat

Bulgáriában 35 ország küldöttsége vett részt a csapatok megmérettetésén, a magyarok az izgalmas asszókat egy káprázatos döntővel tettél még emlékezetesebbé. Danka Sándor tanítványa a fináléban kiemelkedő teljesítménnyel, plusz kilenc találatos mérleggel járult hozzá a sikerhez.

– Amilyen gyengére sikeredett a kezdés, olyan jól alakult számomra a befejezés. Az elején nem éreztem a ritmust, de a döntőre sikerült összeszednem magam. Remek csapatunk van, amelyet elszánt és kiváló sportolók alkotnak, emellett azt gondolom, hogy a Bokrétás Csaba által összeállított speciális edzésterv is nagyban hozzájárult a siker eléréséhez – nyilatkozta az immár junior világbajnok Berta Dániel, aki mint mondta, sokat köszönhet sportpszichológusának, Pálvölgyi Ágnesnek, aki az asszók közben telefonon keresztül segítette a kiváló vívót.

bertadanka

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:34 (Berta +7, Hamar +3, Bányai +1).
Negyeddöntő: Magyarország-Japán 45:37 (Hamar +8, Bányai +1, Berta -1).
Elődöntő: Magyarország-Korea 36:30 (Hamar +7, Bányai +3, Berta -4).
Döntő: Magyarország-Spanyolország 45:23 (Berta +9, Hamar +8, Bányai +5).

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.