Extrém pályával jön az 50. Mecsek Rallye!

Alig három hét múlva ismét felbőgnek a motorok és kezdetét veszi a régóta várt 50. Mecsek Rallye. A verseny története során számos emlékezetes, érdekes, meglepő, megható és izgalmas pillanattal ajándékozta meg a versenyzőket és a nézőket egyaránt. Csütörtökön partnertalálkozón próbálhatták ki a gépeket.

DSC_0077
A szervezők egy teljesen új szakaszt adnak a versenyzőknek

Az október 7-én és 8-án zajló 50. Mecsek Rallye előtt, egyfajta ráhangolódásként a szervezők partnertalálkozón mutattak be néhány pörgős versenygépet. A Baranya megyei közgyűlés elnöke, Nagy Csaba,  a rendezőbizottság vezetője elmondta, a Mecsek Ralin egy napján kétszer annyian dolgoznak, mint a Hungaroringen, a fő szponzor, az Új Ház Centrum – Léta-Ker Kft., valamint a többi partner nélkül azonban nem lehetne megtartani a versenyt, hiszen a nevezési díjak nem fedeznék azt.

Elárulta azt is, hogy  az 50. ralin az orfűi gyorsasági jóval hosszabb lesz, kibővítik, így hazánk leghosszabb ilyen szakaszán száguldhatnak majd a pilóták, komoly kihívást jelent majd számukra. Ugyanakkor a megszokott mecseki pályákon kívül a repülőtéren is lesz egy gyorsasági szakasz és az ott elért időeredmények is számítanak majd a végső elszámolásnál.

DSC_0138
Subaru, a bubu…

A versenyen a sportág nagy klasszikusai ismét pályára lépnek. A szervezők egyfajta ajándékként erős, látványos, izgalmas szombatot szeretnének rendezni a ralis társadalom tagjai számára. Sportszakmai múltjuk méltó megbecsüléseként jó hangulatú betétfutamot indítanának, amin a magyar raliveteránok bemutathatnák magukat s autóikkal megtennének néhány nosztalgikus kört. Tőlük nem kérnek nevezési díjat, csak a biztosításukat kellene befizetniük.  (Jelentkezés: fazekas.orsolya@mecsekrallye.hu).

DSC_0192
Lada: felejtsük el, amit az eddig az utcai Ladákról tudtunk

A Mecsek Rallye keretében idén is lesz kiállítás. Tavaly Kovácsszénáján mutatták be a legendás ralisok serlegeit, bukósisakjait, műsorfüzeteket, és a Mecsek Rallye öt évtizedes történetét bemutató egyedülálló fotókiállítást.  Ebben az évben a pécsi Széchenyi téren lesz a kiállítás, közel a rajtceremónia helyszínéhez. A szervezők erre is várják a relikviákat, fotókat, kortörténeti dokumentumokat. (Jelentkezés: fazekas.orsolya@mecsekrallye.hu ).

A Pécsi Volán SC Baráti Kör sátrat állít a pogányi repülőtéren

Az 50. jubileumi Mecsek Rallye alkalmából a Pécsi Volán Rallye SC Baráti Kör meghívja régi autóversenyzőit (AFIT SC, Komlói Bányász SC), szurkolóit, sportbarátait a pogányi repülőtérre, ahol baráti találkozó keretében egy gyorsasági szakaszt rendeznek.

Hirdetés