Forma-1-es autó száguldozik Budapest belvárosában

Jenson Button, a McLaren pilótája, a Forma-1 2009-es világbajnoka az MTVA kamerái és mikrofonjai előtt száguld végig május 1-én a kifejezetten erre a programra kiépített egyedülálló versenypályán, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában.

A Vodafone és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteki tájékoztatása szerint az április 28. és május 1. között sorra kerülő – és 40 órányi ingyenes programot kínáló – Kezdj El Valami Újat Hétvége zárónapján rendezik meg a Vodafone Belvárosi Nagydíjat, amelyen az autósport hazai sztárjai mellett Jenson Button is Forma-1-es autóba ül, hogy háromszor végigszáguldjon a Bazilika és a Parlament között kiépített, 1,6 km hosszú versenypályán.

Az eseményt 14 és 17 óra között az m1 és az MR1-Kossuth Rádió élőben közvetíti a Szujó Zoltán-Mezei Dániel páros révén, az m1 stúdiójában pedig Petrovics-Mérei Andrea fogadja beszélgetőpartnereit. Button az egyes futamokon tapasztalt benyomásairól Szujó Zoltánnal beszélget majd a helyszínen. A Forma-1-es közvetítések jogát az idei szezontól elnyerő MTVA a négynapos rendezvény utolsó napjára saját kihelyezett programokkal is készül.

Délelőtt tíz órától fél kettőig a gyermekeket, családokat várják a Kossuth térre, a legifjabbak 11 és 18 óra között interaktív gokart bemutató részesei is lehetnek.

A Belvárosi Nagydíj Kossuth-téri célvonalában gokartfutamok és versenyautó-kiállítás várják a technikai sportok szerelmeseit. A helyszín egyik legvonzóbb látványossága a Parlament épülete előtt felfüggesztett McLaren Forma-1-es autó lesz.

Hirdetés

Comments are closed.