Győzelem a Fradi ellen

A PMFC utolsó felkészülési mérkőzésén Koller és Wittrédi találataival 3-2-es győzelmet aratott a Ferencváros felett. A Lőrincz Emil-Márton Gábor edzőpáros által irányított Pécs az FTC ellen játszotta le hetedik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését. A két együttes a tavalyi évhez hasonlóan idén is Szekszárdon, a Szekszárdi UFC Sporttelepen mérkőzött meg egymással. Végeredmény: FTC – PMFC-MATIAS 2-3 (1-1).

A győzelem kapcsána csapat hivatalos honlapja a következőket írta:

“A mieink a mait megelőzően hat felkészülési mérkőzésen vannak túl: győzelemmel indítottunk a horvát élvonalbeli NK Osijek (1-0) együttese ellen. A folytatásban legyőztük az NB II-es Kozármislenyt (5-1), a horvát másodosztályú HNK Cibaliat (3-1) és az NB III-as Komlói Bányászt (6-0). Majd a törökországi edzőtáborban a bosnyák elsőosztályú FK Olimpic Sarajevo (3-2) csapata ellen elszenvedtük eddigi egyetlen vereségünket, s végül 1-1-es döntetlent játszottunk a cseh legmagasabb osztályban szereplő Mladá Boleslav ellen. Így tehát a mérlegünk 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 balsiker, 18 rúgott és mindösszesen 6 kapott gól ellenében.

Összeállítások:

FTC: Dibusz – Somalia, Pavlovic, Cukic, Hidvégi – Gyömbér, Busai – Jenner, Ionescu, Diallo – Böde

Kispad: Kunsági, Csilus, Nagy D.

PMFC-MATIAS: Gőcze – Nagy, Romic, Balogh, Mohl – Koller, Márkvárt – Kővári, Wittrédi, Szatmári – Pölöskey

Kispad: Steer, Fodor, Horváth, Városi, Rácz, Peric

A mérkőzés főbb momentumai:

I. félidő

-10. perc: Csodálatos napsütésben, a csapatok a bemelegítés utolsó mozzanatait végzi. Hamarosan kezdődhet a felkészülési mérkőzésünk.

-2. perc: Együttesünk és a játékvezetői hármas már rajta részen áll a pályán, az FTC labdarúgói azonban még váratnak magukra.

A pályaválasztó ferencvárosiak klasszikus zöld-fehér színösszeállításukban játszanak, míg a mieink tiszta feketében.

1. perc: A találkozót a PMFC-MATIAS kezdte.

2. perc: Márkvárt ellen követett el szabálytalanságot Diallo. A pontrúgás elvégzéséhez Szatmári és Wittrédi állt oda, végül előbbi játékosunk lövését Dibusz ütötte ki a rövid irányából.

4. perc: Mohl balról, élesen középre rúgott sarokrúgását Dibusz húzta le az üresen berobbanó Pölöskey elől.

7. perc: Vezet a Ferencváros. Busa kapott egy remek labdát, kicselezte a kapujából jó ütemben kivetődő Gőczét és az üres kapu közepébe gurított, 1-0.

20. perc: Mindkét csapat pontatlanul játszik, így mérkőzés az utóbbi percekben kissé vontatott volt.

23. perc: Pölöskey zuhant a földre a tizenhatos vonalán, a játékvezető azonban nem látta szabálytalannak a zöld-fehérek belső védőit.

25. perc: Egy ívelés után Böde csúsztatott kapunk irányába, fejesébe azonban nem tudott elég erőt belevinni, így Gőcze könnyedén megkaparintotta a labdát.

27. perc: Somalia némi ápolása miatt állt egy kis ideig a játék. A IX. kerületiek ezt követően sportszerűen visszaadták a labdát.

30. perc: Pölöskey kapott egy remek labdát a tizenegyespont magasságában, védője szorításában azonban nem sikerült kapura fordulnia, így feltudtak szabadítani csatárunk elől.

34. perc: Jenner távolról elvégzett szabadrúgása után Cukic lőhetett 10 méterre a kapunktól, de az átvétel előtt a partjelző már emelte a zászlaját, így megállítva az akciót.

37. perc: Wittrédit buktatták, aminek következtében veszélyes helyről végezhettek el pontrúgást a mieink. Szatmári lövése azonban elakadt a zöld-fehérek sorfalában.

41. perc: Tizenegyeshez jutott csapatunk, miután Pölöskeyt buktatták a büntetőterületen belül!

43. perc: Egyenlítettek a mieink! A javunkra megítélt tizenegyest Koller pimaszul a háló közepébe pörgette, 1-1!

45. perc: Véget ért az első játékrész. 1-1-es állással várhatjuk a folytatást.

II. félidő

46. perc: Elkezdődött a második játékrész. Két változás történt összeállításunkban: Pölöskey helyére Városi állt be, míg Mohlt Fodor váltotta a pályán.

49. perc: Megszereztük a vezetést! Márkvárt emelte Wittrédi lábára a labdát a bal szélről, játékosunk pedig 18 méterről, védhetetlenül kilőtte Dibusz kapujának jobb alsóját, 1-2!

51. perc: Sajnos eddig tartott a vezetésünk. Egy kifejelt labdát Busai vett át remek ütemben 12 méterre a kapunktól, majd lőtt. Gőcze azonban nem érhette el a sarokba tartó labdát, 2–2.

57. perc: Egy kifejelt labdát Diallo vett le, szerencsénkre lövése jócskán kapu fölé szállt.

63. perc: Egy beadást követően Busai fejese a kapufát érintve hagyta el a játékteret.

65. perc: Csere mindkét oldalon. Wittrédit Horváth váltotta, míg az FTC-nél Nagy D. érkezett Diallo helyére.

68. perc: Szatmári helyett Rácz lépett pályára.

70. perc: Cserélt Thomas Doll is: Jenner helyett Csilus.

73. perc: Lőrincz Emil és Márton Gábor is újabb cserére szánta el magát: Kővári helyére új csatárunk, Milan Peric érkezett.

75. perc: Busai kapott egy jó labdát a tizenhatos közelében, állítgatott rajta párat, majd lövésre szánta el magát. Labdája nemsokkal a bal kapufa mellett hagyta el az alapvonalat.

80. perc: Az utolsó tízpercbe lépve igencsak jó iramú mérkőzéssel szolgálnak a felek. Egy apróbb hiányérzetünk van, méghozzá egy újabb, remélhetőleg győztes pécsi gól.

83. perc: Így teljesüljön minden kérésünk, ismét megszereztük a vezetést! Márkvárt szabadrúgása után nagy kavarodás volt az FTC kapuja előtt, Fodor tudatosan visszaemelte a hosszún érkező Koller elé a labdát, aki így Dibusz mellett a hálóba gurított, 2-3!

43. perc: Az egyébként remekül játszó, s Kollerhez hasonlóan kétgólos Busai lövése pördült fel Romicról, a lehulló labdát pedig Gőcze fogta meg elhagyva kapuját.

45. perc: Előbb Pericnek csúsztak a lábára páros lábbal, a játékvezető ekkor továbbintette a játékot. A labda ezek után Városi elé került, akit ismételten csak szabálytalanul sikerült megállítaniuk. A szabadrúgás kapu fölé szállt, de a tényen úgysem változtatott. 3-2-re legyőztük a Ferencvárost utolsó felkészülési mérkőzésünkön. Szép volt fiúk! Ez a Munkás!

Felkészülési mérkőzés:
FTC – PMFC-MATIAS 2-3 (1-1)
FTC: Dibusz – Somalia, Pavlovic, Cukic, Hidvégi – Gyömbér, Busai – Jenner (Csilus 70.), Ionescu, Diallo (Nagy D. 65.) – Böde
PMFC-MATIAS: Gőcze – Nagy, Romic, Balogh, Mohl (Fodor 46.) – Koller, Márkvárt – Kővári (Peric 73.), Wittrédi (Horváth 63.), Szatmári (Rácz 68.) – Pölöskey (Városi 46.)
Gólszerző: Busai (7., 51.), ill. Koller (43., 83.), Wittrédi (49.)”

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés