Hanga Ádám tíz napra a San Antonio Spurshöz utazott

Tíz napra az észak-amerikai profiligában (NBA) szereplő San Antonio Spurshöz utazott Hanga Ádám, a magyar válogatott kosarasa.

A spanyol Manresában légióskodó játékos kedden reggel indult útnak, és Londonon, valamint Dallason keresztül érkezik majd a májusban az NBA Nyugati főcsoportdöntőjéig jutott klubhoz, amely a tavalyi amatőrbörzén foglalta le a játékjogát.

“Hosszú út vár ránk, de nagyon várom már” – nyilatkozta a felszállás előtt az MTI-nek. “Célom, hogy minél többet ki adjak magamból a következő szűk két hétben. A programomat ottani idő szerint ma este tudom majd meg, a megérkezésem után, amikor rögtön egy állapotfelmérés vár rám.”

A 23 éves kosarast elkísérte a tengerentúlra menedzsere, Lóránt András is, aki kifejtette: “NBA-csapat először hív ki magyar játékost hosszabb időre, Dávid Kornél annak idején a Summer League-ben próbálta ki magát Amerikában. Sajnos a Spurs nem került be a nagydöntőbe, így nem láthatjuk őket élőben játszani, de enélkül is izgalmas időszak vár ránk.”

Hanga tavaly az Albacomptól került Spanyolországba, ahol stabil kezdőember lett a középmezőnyben végzett Manresánál, és ahol – mint májusi sajtótájékoztatóján elmondta – egyelőre folytatja a pályafutását ősztől.

Hirdetés