7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportHarmadik helyen a pécsi Csonka Zsófia

Harmadik helyen a pécsi Csonka Zsófia

Szeptember 13-án, vasárnap a sportpisztoly 30+30 versenyszámban állt lőállásba az országos bajnokságon a PSN Zrt. Sportiskola olimpikonja, Csonka Zsófia. A pécsi sportoló megnyerte az alapversenyt, majd a döntőben harmadik helyen végzett.

– Az alapversenyt megnyerve kerültem a döntőbe, ott viszont az eredmények törlődnek, így mindenki tiszta lappal kezd. Izgalmas finálén vehettem részt, végül hármas szétlövést követően a bronzéremért szállhattam harcba Tobai-Sike Renátával. Fej-fej mellett haladva végül 8-6-ra nyertem – mondta Csonka Zsófia.

A sportlövő kérdésünkre elmondta, hogy az országos bajnokságon mindig a címvédés a cél, azonban az elmúlt évek szabályváltozásai miatt nem mindig a tudás és az elvégzett munka a mérvadó a végeredményt tekintve.

– A hazai helyzet annyiban különbözik a nemzetközitől, hogy míg külföldön kiegyenlítettebbek az erőviszonyok az élmezőnyben, addig itthon akár 20-30 körös differenciák is lehetnek. Ezért nem könnyű megemésztenem, hogy ekkora előnyből harmadik helyen végeztem az ob-n. De ezek a versenyszám szabályai, ezek alapján kell versenyezni, maximális teljesítményt kell nyújtani az alapversenyen és a döntőben is ahhoz, hogy aranyéremmel távozzak a megmérettetésről. Panaszra semmi okom, hiszen az Európa-bajnokság is jól sikerült, így elégedett vagyok az idei teljesítményemmel – összegezte az idén elért legfontosabb eredményeit Csonka Zsófia, aki az Eb-győzelemmel olimpiai kvótát is szerzett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő