Hatalmas a harc a pécsi kispályás kupákon

Elérkezett a nyári szünet a PSN Zrt. városi kispályás labdarúgó-bajnokságban, ahol a csapatok a Decathlon kupáért küzdenek hétről hétre. A torna lebonyolításának átszervezése miatt idén sokkal kiélezettebb meccseket is láthattak a szurkolók. Az őszi szezon augusztus 28-tól folytatódik.

A korábbi évek eredményei alapján a legjobbak az Elitligában küzdenek, ahol tíz gárda harcol az aranyért. Az alacsonyabb osztályokból kétcsoportos első osztályt alakítottak, így egyik együttes sem esik ki szabadnap miatt a bajnokság körforgásából. A változtatás jót tett a bajnokság színvonalának és a mérkőzések hangulatának is, eltűntek a korábbi teljesítménybeli szakadékok a csapatok között.

A tabellát jelenleg az OTP Bank csapata vezeti, tíz győzelem mellett mindössze egyszer tudták elkapni őket, akkor is csak döntetlenre. Hat ponttal lemaradva a Forza Yellows követi őket. A gólkirályi címért folytatott küzdelmet az első helyezett labdarúgója, Pataki Tamás vezeti 16 találattal a Tűzijátékvilág gólvágója, Schweier Csaba előtt.

Az I. osztálynak elkeresztelt Duplex Rota csoportját is egy veretlen csapat vezeti, a Green Team 5 ponttal előzi meg a második Rapid – Body&Health együttesét, harmadik helyen a kispályán újonc Capri együttese áll. A góllövőlistát a meccsenkénti közel háromgólos átlagot produkáló Lóki Roland (Green Team) vezeti 19 találattal.

Az I. osztály Fürge Nyuszi Focivilág csoportja hozta eddig a legkiélezettebb csatákat, a csoport kiegyensúlyozottságát jól szemlélteti, hogy az első és a nyolcadik helyezett gárdák között mindössze nyolc pont a különbség. A tabella élén az erre az évre jelentősen megerősödött ITSH csapata áll, második a DPSE, amely méltóképpen szeretné megünnepelni alapítása 80. évét. A nyári szünet előtt a képzeletbeli dobogó harmadik fokán a PMFC korábbi játékosaival, jelenlegi edzőivel, Márton Gáborral és Takács Lajossal felálló Hotel Centrál található.

A szeniorok küzdelme is rendkívül kiélezett, az A-csoportot a Forza Yellows vezeti mindössze egyetlen ponttal megelőzve a Duplex Rotát és az ACM-Fürge Nyuszi Focivilágot. A B-csoportban az Állás-Pont és a FIX-ház lépett el az őket követő együttesektől. Schweier Csaba a szeniorok között is jeleskedik, a bajnoki szezon összes játékosát figyelembe véve a legtöbb találattal áll az A-csoport élén, 22 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját tavasszal. A gólvágó elárulta, az egyéni eredményekhez fontos a csapatösszhang is, nélkülük nem tudna ennyi gólt lőni. A korábbi futsalos arról is szót ejtett, szeretne mindkét csapatával aranyérmet szerezni.

Az 50 éven felüliek sem tétlenkednek, hétről hétre izgalmas összecsapásokkal bizonyítják a labdarúgás és a sport iránti szeretetüket, felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Az FC Gienger Hungária focistái állnak jelenleg a tabella élén, őket szorosan követi a Honvéd Old csapata.

Hirdetés