12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportHosszú Katinka és Cseh László is második az európai úszó-rangsorban

Hosszú Katinka és Cseh László is második az európai úszó-rangsorban

Két magyar úszó, Hosszú Katinka és Cseh László „fért fel” a dobogóra az Európai Úszó Liga (LEN) magazinjának szavazásán: előbbi a svéd Therese Alshammar, utóbbi a francia Camille Lacourt mögött végzett a második helyen a 2010-es rangsorban.

A hivatalos listát a LEN Magazin legújabb száma közli majd, a végeredményt azonban már most világgá kürtölte a swimnews.com internetes szaklap. Érdekes módon a LEN 51 tagszövetségének képviselői és a szakújságírók az év európai úszójára úgy szavaztak, hogy még hátra van a novemberi, eindhoveni rövidpályás Európa-bajnokság és a decemberben Dubajban, szintén 25 méteres medencében megrendezendő világbajnokság is.

A 33 éves Alshammar a 2010-es, budapesti normálmedencés úszó Eb-n 50 méter gyorson és pillangón is aranyat szerzett, karrierje során pedig eddig összesen 67 alkalommal állhatott dobogóra olimpiákon, világ- és Európa-bajnokságokon.

A szavazatok 43 százalékát megszerző svéd mögött a voksok 31 százalékát kiérdemelve lett második Hosszú Katinka, aki a Margitszigeten 3 aranyat és egy ezüstöt nyert. A férfiaknál a két Európa-bajnoki elsőséget bezsebelő Cseh Lászlót (28 százalék) egyedül a 25 éves francia Lacourt (57 százalék) előzte meg, aki Budapesten az 50 és 100 méteres hátúszás első helye mellett a férfi vegyesváltó tagjaként is kontinensbajnok lett. Vízilabdában – szemben a korábbi évekkel – ezúttal egyetlen magyar sem került be a legjobb háromba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő