8 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaIfjú tehetségek: Lengyel Zoltán sikeres nyitóéve

Ifjú tehetségek: Lengyel Zoltán sikeres nyitóéve

Alig kezdődött el a versenyszezon a bicikliseknél, de Lengyel Zoltán, a Pécsi Junior Kerékpáros Egyesület tagja már négy viadalon is kiváló eredménnyel szerepelt.

Közülük is a legjobban a Tolna megyei hegyi bajnokságon, ahonnan minden ellenfelet maga mögé utasítva, aranyéremmel tért haza a pécsi tehetség. A Tihanyi félsziget-kupán a kerékpárosoknak nemcsak egymással, hanem az időjárással és a csúszós úttal is meg kellett küzdeniük, itt Lengyel Zoltán a 3. helyen ért célba. A legutóbbi futamra a múlt hétvégén került sor Kisdorogon.

– A szeles versenyen végig tudtam tartani a lépést az élmezőnnyel, folyamatosan elöl tekertem, ezért nem vagyok elégedett azzal, hogy végül csak az ötödik helyen értem célba az U17-es korosztályban – tekintett vissza a versenyre Lengyel Zoltán.

A még serdülőkorú kerékpárosnak az idei az első versenyszezonja. Három éve biciklizik rendszeresen, és vesz részt az edzéseken, de korábban más sportágakban is kipróbálta magát.

– Régebben fociztam és futottam is. Ezek után döntöttem a kerékpározás mellett. Felnőtt koromban is szeretném folytatni ezt a sportágat, ha nem sikerül profiként, amatőr szinten mindenképp szeretnék versenyekre járni.
A Leőwey Klára Gimnázium tanulója szabadidejében a tinédzserek megszokott életét éli, szeret filmeket nézni, és jó időben a barátaival focizni.

Hirth Istvánnak, a Pécsi Junior KE edzőjének nagyon jó véleménye van tanítványáról:
– Példás szorgalommal teljesíti a hónapok óta zajló alapozó edzéseket. A hosszú, kemény és hideg időszakban is kitartóan járt a tréningekre. Sportolói eredményei mellett ráadásul a középiskolájában is kiváló tanuló.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő