6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportAtlétikaIgazán sportos lesz Pécsett a hétvége

Igazán sportos lesz Pécsett a hétvége

A szeptember utolsó és október első napján megrendezendő PTE 23. Rókaűzők váltófutóverseny és a 4. PTE EHÖK Misina-csúcstámadás nemzetközi kerékpár- és futóverseny közös sajtótájékoztatóját tartották hétfőn a pécsi városházán. Igazi kuriózum mindkét verseny.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere örömmel nyitotta meg a sajtótájékoztatót, hiszen mint mondta, ritkán fordul elő, hogy Pécs és Kaposvár közös eseményéről tájékoztathatják a média képviselőit.

A pécsi polgármester és a kaposvári alpolgármester mutatta be a versenyeket

– Nem nagyon ismerek olyan futóversenyt sem az országban, sem a határainkon túl, amely két megyeszékhely között zajlik, ebből a szempontból is kuriózum a Rókaűzők váltófutóverseny. Emellett az ország egyik legszebb vidékén, a Zselicen és a Mecseken keresztül vezet az útvonal, így nagyon szép tájakon sportolhatnak a résztvevők – mondta Páva Zsolt. – A Misina-csúcstámadás ugyan egy fiatalabb verseny, idén negyedik alkalommal rendezik meg, vasárnap több kategóriában állhatnak rajthoz a sportoló családok, gyerekek, profik és amatőrök. Szeretnénk, ha egyre szélesebb körben tudnánk kiterjeszteni a megmérettetésünket, ezért minden évben meghívjuk a testvérvárosaink képviselőit is, ez alkalommal tehát Aradról és Olmützből is érkeznek futók az ország egyik, ha nem a legnehezebb futóversenyére – foglalta össze az előttünk álló sportos hétvégét Pécs város polgármestere.

A kisebbeket is várják

Kaposvár alpolgármesterét, Dér Tamást több dolog is Pécshez köti: amellett, hogy városunkban született, még az egyetemi tanulmányait is itt folytatta, így különösen nagy örömmel érkezik minden alkalommal Pécsre.
– Az első néhány Rókaűzőn magam is futottam, mindegyik kedves emlék számomra. Büszkén mondhatom, hogy Kaposvár a városi költségvetés négy százalékát a sportra költi, ennek köszönhetően nagy fejlesztéseken megy keresztül több sportág is városunkban. A főteret minden évben megtöltik a futók, ez idén sem lesz másként, a jó hangulat pedig garantált – árulta el az alpolgármester.

Egyre népszerűbbek a versenyek

A PTE 23. Rókaűzők váltófutóversenyen idén hetven csapat vág neki a 85 kilométeres útvonalnak, a Misina-csúcstámadás futónapra pedig több mint kétszázan regisztráltak már, de a helyszínen is várják majd a nevezőket a különböző távokra. A szervezők arra kérik a pécsieket, hogy a versenyek biztosítása miatt várható lezárások és terelések alkalmával legyenek türelemmel, és ha még nem tették, nevezzenek a megmérettetésre, vagy látogassanak el a helyszínekre és biztassák a rajthoz állókat.

További részletek: www.rokauzok.hu és www.psnzrt.hu/misina-csucstamadas-2017

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő