5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSport11-et rúgott a PMFC

11-et rúgott a PMFC

A Márton Gábor vezette PMFC óriási fölényben játszott a PEAC elleni városi rangadón, végül 11-0-ás győzelmet aratott – írja a PMFC.hu. 

Így vonult a pécsi B-közép:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=4RwEWBijRBs” width=”720″]

Utolsó őszi mérkőzését játszotta a listavezető PMFC labdarúgócsapata, amely a Baranya megyei I. osztály 15. fordulójának nyitómeccsén a városi rivális PEAC otthonában lépett pályára. A korai kezdés és a barátságtalan időjárás ellenére szép számmal látogattak ki a piros-fekete szurkolók a Verseny utcai Pécsi Egyetemi Sporttelepre, hogy egy győzelem esetén együtt ünnepeljék a mecsekaljaiak őszi elsőségét.

Ehhez azonban mindenképpen győzni kellett, ezért a PMFC rögtön meg is ragadta a kezdeményezést, ám az első percekben Schmidt gólba tartó lövését még védte Nebucz. A 16. perctől kezdve azonban beindult a henger, Kiss ballábas lövése tökéletesen megtalálta az utat az egyetemisták hálójának jobb felében, 0-1. Majd nem sokkal később a korábban a PEAC-ban futballozó Hadobás is betalált volt csapatának. Erre három perccel, a 26. minutumban a szintén ex-PEAC-os Kónya Dávid juttatta a gólvonalon túlra a játékszert, 0-3.

Ekkor még csak a félidő felénél jártunk, s bár rangadónak mondott összecsapás zajlott a pályán, igencsak egysíkú volt az öszkép. A 35. percben a házi gólkirály Schmidt növelhette volna a különbséget, de ajtó-ablak ziccerben mellé lőtt a támadó. A 37. és a 40. percben azonban ismét két Hadobás gólt jegyezhettünk fel, csatár így már mesterhármasnál tartott, korábbi klubja nagy bánatára. A piros-feketék az első félidőben ötgólos előnyre tettek szert, 0-5.

A fordulás után sem állt le Márton Gábor alakulata, egymás után szerezték meg az újabb góljaikat. Az 55. percben Schmidt köszönt be, aki később duplázni tudott. Csakúgy, mint a csereként pályára lépő Valkovics, de ismét betalált Kónya Dávid és Hadobás Gergő is. Előbbi második találatát szerezte a PEAC ellen, míg utóbbi a negyediket. A vége tehát 0-11 lett, ilyen fölényes PMFC-győzelemre előzetesen biztosan nem sokan számítottak.

Nagyarányú sikerének köszönhetően a riválisoktól függetlenül őszi bajnok a PMFC!

Baranya megyei I. osztály, 15. forduló

Pécs, Egyetemi Sporttelep, 500 néző. Vezette: Bánfai Zsolt.

PEAC-PMFC 0-11 (0-5)

Gsz.: Kiss (16.), Hadobás (23., 37., 40., 56.), Kónya D. (26., 86.), Schmidt (55., 62.), Valkovics (73., 90.).

​Sárga lap: Horváth Gergely László (83.)

PEAC: Nebucz – Kolat (Tóth L., 64.), Wieland (Hoffbauer, 46.), Farkas (Pintér, 50.), Osváth – Juhász (Csőke, 81.), Gelencsér (Liszácz, 71.), László L., Horváth Gergely – Makai, Fülöp. Vezetőedző: Fazakas András.

PMFC: Sólyom (Vekkeli, 83.) – Kónya K., Erdős, Erőss (Krapecz, 64.), Turi – Horvát G., Kiss P. (Szentes, 57.) – Kónya D., Takács, Schmidt (Valkovics, 62.) – Hadobás (Horváth Gergő, 69.). Vezetőedző: Márton Gábor.​

Forrás: PMFC.hu/Vereby-Csethe Bence

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő