Több százan fociznak majd Pécsen

Március 30-án, hétfőn megkezdődik az idén is a Decathlon-kupáért kiírt Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokság – a Várkői-stadion mellett a Szuperligában és az I. osztályban immár a PVSK műfüves pályáján. Nevezni március 23-áig lehet a megszokott módokon, illetve ugyancsak újdonságként a torna honlapján keresztül on-line formában is.

Ahogy a korábbi esztendőkben, alig pár hét telt el a téli teremkupa-sorozat fináléja óta, hamarosan máris újra szabadtéren pattoghat a labda a városi kispályás-bajnokságban. A PSN Zrt. által szervezett sorozat az idén hosszú esztendők legnagyobb megújulása elé néz, a terepen, illetve adminisztrációjában is.

A legrégebb óta várt jó hír, hogy a Szuperliga és az I. osztály gárdái a Várkői-stadion salakjáról hétfőnként a szomszédos PVSK-sporttelepre, a környék jelenleg legjobb minőségű, immár valóban „játékosbarát” műfüvére költözhetnek.

A szervezők megkeresését az első pillanattól támogatóan fogadta Czerpán István, a PVSK ügyvezető elnöke, így nem volt szükség elhúzódó tárgyalásokra ahhoz, hogy az idei sorozatban a kispályás bajnokság két fölső osztálya, a Szuperliga és az I. osztály együttesei a PVSK-sporttelepen önkormányzati támogatással épült műfüves pályán focizhassanak.

Ugyancsak hétfőnként játsszák majd a Várkőiben a II. és III. osztályok mérkőzéseit, míg a Szenior +50 szerdánként, a Szenior A és B csoportok csütörtökönként léphetnek salakra. A korábbi keddi játéknap így felszabadul, pontosabban esőnapként vonul tartalékba, így lehetővé válik, hogy az időjárás miatt esetlegesen elmaradó meccseket a korábbiaknál hamarabb és nem a csoportok eredeti meccsnapjain pótolják.

Ábrahám Attila főszervező az eddigi jelentkezések, illetve érdeklődések alapján nagyjából a tavalyi létszámra számít. Ahogy fogalmaz, bár a teljesen új gárdák csak alulról kezdhetnek építkezni, mégis vonzó lehet, hogy két osztály máris műfüvön játszhat, illetve hogy jövőre minden remény szerint elkészülhet az új műfüves is a Verseny utcában.

A Várkőiben maradók számára is jó hír azonban, hogy a rajtra a szervezők ismét megújították egyrészt a salakot, másrészt bővítették, javították a kispadokat, új labdafogó kerítést és hálókat szereltek föl a pályák köré, valamint igyekeztek rendezni a pályák mögötti zöldterületeket is.

Frissült és szolgáltatásaiban is bővült emellett a bajnokság honlapja. Az új menüpontok az eddigieknél is könnyebben navigálják az érdeklődőket a különféle adatbázisokhoz, versenykiíráshoz, szabályzatokhoz. Újdonság, hogy e felületen keresztül mostantól online-nevezésre is mód nyílik. Utóbbi természetesen a hagyományos csatornákon is működik, azaz az érdeklődőket, nevezőket hétköznapokon munkaidőben a Várkői-pályán is várják, illetve a korábbi csoportvezetőknél, valamint Ábrahám Attilánál (tel.: 20/234-6440; mail: varkoistadion@psnzrt.hu) is lehet jelentkezni. A nevezési határidő március 23., hétfő.

Bővebb infó, korábbi eredmények, tabellák, csoportbeosztások, játékosadatbank, fotók, illetve online-nevezés: www.psnzrt.hu / Kispályás foci almenü.

Hirdetés