5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaIngyenes mérkőzés

Ingyenes mérkőzés

A PEAC-PÉCS szombaton este hat órakor, hazai pályán kezdi meg az idei szezont a szlovák Somorja ellen a Közép-Európai Ligában. A mérkőzésre a belépés mindenki számára ingyenes.

Véget ért a felkészülés szakasza a PEAC-Péc számára, mostantól élesben kell bizonyítaniuk Zseljko Djokics tanítványainak. Az együttes a bajnokságot a Közép-Európai Liga mérkőzéseivel kezdi. Ebben a kiírásban öt magyar klub a szlovákok legjobb öt csapatával és a horvát Novi Zagrebbel ütközik meg. A magyar csapatok a bajnokság középszakaszába csak az egymás ellen elért eredményeiket viszik magukkal.

A Közép-Európai Ligában a mi csapatainkban négy légiós szerepelhet, a középszakaszra viszont már új szabályok vonatkoznak: két magyarnak állandóan a pályán kell lennie, valamint a mérkőzés teljes első félidejében egy magyar, 1993. január 1-jén vagy utána született játékosnak szerepelnie kell (kivéve, ha kipontozódik, vagy más kizáró ok lép fel). Ez a PEAC-nak kedvez, hiszen a csapat nagyon komolyan épít fiataljaira, összesen hét, 1993 után született fiatal szerepel a keretben.

„Úgy látom, hogy ebből egy nagyon érdekes bajnokság alakulhat” – kezdi az első mérkőzésre készülve Zseljko Djokics vezetőedző. „Nem lesz gyenge találkozó, minden mérkőzés EuroLiga, vagy Európa Kupa szintű lesz, és a szurkolók is biztosan nagyon fogják élvezni ezeket a meccseket. Ez a sorozat a csapat fejlődése szempontjából nagyon hasznos lesz, hiszen ahogy Fűzy Ákos barátom mondta mindig, akkor kell a legjobbnak lenni, amikor már olvad a hó.”

A szeptember 28-ai nyitómérkőzésen rengeteg régi ismerőst fogad a Pécs, hiszen a Somorja leigazolta a PEAC tavalyi centerét, Amy Jeaschke-t, valamint a DVTK-ból Maja Skoricsot és Bozóki Bettinát. Erős, magas szerkezetű csapatra kell készülnie Zseljko Djokicsnak és csapatának, akik az ellenfél játékosainak egyéni karakterisztikáit mind jól ismerik, ám játszani még nem látták idén a szlovákokat. „Az első találkozókon mindig történnek meglepetések, mikor a csapatok még nem ismerik annyira egymást és a másik taktikáját, de győzelemmel szeretnénk kezdeni a bajnokságot. Arra kérek minden szurkolót, hogy segítsen az első siker elérésében” – mondta Zseljko Djokics, aki reméli, minél többen kilátogatnak szombaton a PEAC első tétmérkőzésére, melyre a belépés ingyenes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő