Jól kezelte a pengét a pécsi kiválóság

Pécsi résztvevője is volt a párizsi Világkupának a hétvégén: Berta Dánielék a hetedikek lettek.

A felnőtt férfi párbajtőrözők világkupa-sorozatának franciaországi állomásán 303 egyéni induló között tíz magyar versenyző lépett pástra. A két legjobb hazai vívó a 16 közé jutásért esett ki: Rédli András a 23., Somfai Péter a 26. helyezést érte el. Sajnos egyik pécsi sem került főtáblára, Berta Dániel a 182., Peterdi András a 198. helyen végzett.
A nem túl szerencsésen alakult egyéni verseny ellenpontjaként a még összeszokóban lévő fiatal gárda – soraiban a PTE-PEAC kiválóságával – a Világkupa csapatversenyében a hetedik helyen végzett!

Berta Dániel (balra) sokat tett a csapatért

A Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely, Somfai Péter alkotta csapat a harminc nemzet részvételével zajló versenyben előbb fölényesen verte Románia csapatát 26/16 arányban, majd kiélezett küzdelmet folytatott Izrael csapatával. A 26/26 arányú eredmény a magyar csapatnak hozott győzelmet: a hazaiaknak sorsolt kedvezményezettség volt a nyolc közé jutást eredményező győzelem záloga. Az elődöntőbe jutásért azonban a riói olimpiai bajnokot is soraiban tudó Korea csapata várt a hazaiakra. Berta Dani kimagasló teljesítménye sokat tett hozzá, hogy két asszóval a vége előtt még 35/24-re vezettek a srácok. Aztán Somfait Park, Rédlit pedig Jung lepte meg, és a fordítást a végén egyetlen találattal ugyan, de Korea csapata váltotta győzelemre: a 42/41 arányú vereség után a helyosztón lehetett volna szépíteni, azonban a francia csapatot lenyomta Japán, így az ötödik helyért a sosem “jól fekvő” franciák ellen is vereséget szenvedett a magyar csapat. A szépítés a végére jutott: a szintén erős orosz csapat ellen 27/25 arányú győzelemmel fejezték be a versenyt a srácok.

Hirdetés