8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapHírzónaKaposvári akadémián a pécsi röplabdások

Kaposvári akadémián a pécsi röplabdások

A héten sajtótájékoztató keretében kötött együttműködési megállapodást a Kaposvári Röplabda Akadémia, a PTE-PEAC röplabda-szakosztálya és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Sportiskola csoportja. A közös munka célja, hogy olyan utánpótlásbázis alakuljon ki a régióban, amelyből kiemelkedő röplabdaközpontot lehet kialakítani.

Demeter György, a kaposvári akadémia szakmai igazgatója elmondta, hogy nekik a tömegbázis szélesítése a céljuk, amelyből minőségi játékosokat lehetne nevelni, így meglenne a lehetőség arra, hogy a legmagasabb szinten űzhessék a fiatalok a röplabdát.

Gyöngyösi Zoltán, az NB II-es pécsi csapat játékos-edzője kaposvári kollégáitól leginkább szakmai segítségre számít, hiszen a közeli városban nagy hagyománya van a röplabdának, és kiváló edzők oktatják a sportág alapjait.

A PTE-PEAC gárdáinak a képzett somogyi játékosok ideiglenes pécsi szerepeltetése nagy erősítést jelenthet, edzői pedig az akadémia szakemberei segítségével sokat tanulhatnak. Gyöngyösi ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem profi együttest szeretnének építeni, továbbra is mindenkinek tagdíjat kell fizetnie, de a szakmai háttér rendezettebb és szervezettebb lesz az akadémia segítségével.

Ide kapcsolódó hír, hogy a PTE-PEAC második csapata most először a Somogy megyei férfibajnokságba is benevezett. A 17 fős keretet azok a játékosok alkotják, akik kevesebb lehetőséget kapnának az NB II-ben, kiöregedtek a junioroktól, de még nem felnőtt kerettagok, illetve az erre a ligára már érett fiatalok.

Tasi Tímea írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő