Kenderesi legyőzte a 200 pillangó királyait

Kenderesi Tamás, a PSN Zrt. Sportiskola úszója nagyot robbantott a közelmúltban megrendezett debreceni országos úszóbajnokságon: a két héttel korábban ifi Eb-t nyerő 18 éves ifjú 200 pillangón legyőzte a számot eddig uraló Biczó Bencét és Cseh Lászlót – és máris az ifjúsági olimpiára készül.

Már az ifjúsági Európa-bajnokságon látszott Kenderesi Tamáson, hogy egyre félelmetesebb formába lendül – ott hatalmas fölénnyel nyert is, és erejéből, sebességéből bőven maradt az ob-re is. Olyannyira, hogy nem kis meglepetésre a korábban a 200 pillangón egyedi párosversenyt vívó Cseh László – Biczó Bence kettőst is megelőzte. Az utolsó ötvenen sikerült lehajráznia a debreceniek újdonsült (ex-pécsi…) kedvencét, és 9 századmásodperccel előbb érte el a falat Biczó Bencénél (1:56.31); Cseh Laci is jött keményen, de 70 századdal a győztes mögött érkezett a célba.

Legalábbis reménykedhetünk, hogy az „elődjét” győzte le Kenderesi Tamás: ha továbbra is így úszik, jó eséllyel pályázhat a nancsingi ifjúsági olimpia aranyérmére, azaz a Biczó Bence által 2010-ben megszerzett cím „megvédésére”. Mindezt Biczó akkori sikerénél is fiatalabban; egyben igazolva, hogy bár az edzői sztárgázsi és a luxususzoda pillanatnyilag kétségkívül a cívisvárosban a vonzóbb, a tehetségek mégis a tükék közül kerülnek ki…

– Az eredményeim alapján volt esélyem a győzelemre, de nem igazán gondoltam volna, hogy a medencében ezt igazolni is tudom. Szoros versenyt reméltem, amelyen a legnagyobb motivációt az jelentette, hogy az olimpiai ezüstérmes Cseh Lacit legyőzzem – fogalmazott a 200 pille új felnőtt bajnoka.

– Különleges érzés, hogy Bencét meg tudtam előzni, hiszen ő már nyert ifjúsági olimpiát is, ahová én éppen most készülök. Ez lesz a legfontosabb verseny a nyáron, amelynek úgy megyek neki, hogy jobb időeredménnyel nyerjek, mint annak idején Bence – adott számot az egyik motiváló tényezőről Kenderesi Tamás.
A debreceni ob-n ugyancsak a PSN Zrt. Sportiskola színeiben Sánta Adrienn 100 gyorson 3., 50 gyorson a 4; Rozanovic Ádám pedig 50 gyorson a 4. helyen ért célba.

Hirdetés