Két országos döntőt is rendezhet idén a PTE

A Pécsi Tudományegyetem a 2016-os évben két Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnoki Döntő megrendezésére adta be pályázatát, és mindkettőt el is nyerte.

Az asztalitenisz nagy hagyománynak örvend a városban, már 11. éve kerül Pécsett megrendezésre, a PTE PEAC Kalo-Méh asztalitenisz szakosztályával közös szervezésben. Idén a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetségtől elnyert 565.000 Ft támogatásnak köszönhetően megint Pécsre látogatnak az ország különböző egyetemeinek hallgatói. Megküzdenek a bajnoki címért, látni fogják Klampár Tibor és Gergely Gábor világbajnok játékosok bemutatóját. A nem igazolt versenyzőknek is lesz külön verseny, így a „profik” mellett összemérhetik tudásukat az „amatőr” sportolók is.

A férfi-női futsal Final Fourt 2014-ben már szintén megrendeztük városunkban. Az akkori pozitív visszajelzéseknek köszönhetően, valamint az NB II-es bajnokságot jelenleg is vezető PTE PEAC futsal csapat sikereinek következtében ismét nyert a pályázat. Az országos szövetség 360.000 Ft támogatást nyújt a döntő zökkenőmentes lebonyolításához.

A Sportiroda tervei szerint az Asztalitenisz MEFOB április 12-13-án lesz a PTE MIK tornacsarnokban, a Futsal Final Four pedig április 19-20-án kerül megrendezésre a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Hirdetés