10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaKézisrajt: átgázolt rajtunk a bajnokcsapat

Kézisrajt: átgázolt rajtunk a bajnokcsapat

A héten megkezdte a szezont az NB I-ben szereplő – mostantól hivatalosan VarioAuto Pécs KC néven játszó – pécsi kézilabdacsapat. Rögtön a lehető legrangosabb ellenfél, a tavalyi bajnok ellen kellett csatasorba állniuk. Előbb pénteken a Veszprém Arénában játszottak, majd vasárnap 18 órától a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban megismétlődik az összecsapás.

Nem sikerült megnehezíteni a Veszprém dolgát, esélyeshez méltóan nyert a hazai együttes

MKB Veszprém KC – VarioAuto Pécs KC 42-21 (21-10)

MKB Veszprém KC: Fazekas Nándor – Iváncsik Tamás 3, Renato Sulic 7, Schuch Timuzsin, Ilyés Ferenc 5, Mirsad Terzics 2, Iváncsik Gergő.
Csere: Mirko Alilovic (kapus), Vedran Hud 1, David Korazija 3, Marko Vujin 9 (4), Császár Gábor 7 (1), Gulyás Péter 3, Uros Vilovski 2.

VarioAuto Pécs KC: Hudák Henrik 1 – Papp Márk 1, Kurbely László, Grünfelder Péter 1, Frey Tamás 5 (3), Wéber Tamás, Szepesi István 3.
Csere: Bősz Dániel (kapus), Győri Péter 3, Szabó Tamás 1, Vajda Kornél 2, Lévay Tamás, Vollár Dávid, Király Zoltán, Bujtár Ádám 2, Milovits Máté 2

Hétméteres: 5/5 ill. 3/3
Kiállítás: 2 perc ill. 4 perc

 

Az új igazolások névsora igen hosszú a férfiaknál, összesen négy kézilabdázó maradt a tavalyi keretből, Szögi Balázs, Lévay Tamás, Győri Péter és Szabó Tamás azok, akik idén is a pécsi csapatot erősítik. A két profi kézilabdázó, Hudák Henrik kapus és Frey Tamás irányító Csurgóról érkezett, Grünfelder Péter a Pick Szeged utánpótlásában játszott, Bősz Dániel a PLER-től jött kölcsönbe, Papp Márk tavaly a Mezőkövesd kézilabdázója volt, Kurbely László és Szepesi István pedig korábban a Dunaferrben kézilabdázott. Milovits Máté és Wald Benjámin Pécsett folytatják egyetemi tanulmányaikat, így nekik kézenfekvő volt, hogy Pécsre igazoljanak, Dömös Tibor pedig később csatlakozik a csapathoz, ő sérülését követően lábadozik.

Németh Attila vezetőedző szerint a biztos bennmaradás lesz a cél a 2011/2012-es idényben. Elmondása szerint jó társaság alakult ki Pécsett, a sok új igazolás hamar megtalálta a helyét a csapatban. Nagyon fiatal a keret, amelynek előnye lehet, hogy a játékosok kitartóak és lelkesek, az idősebbek pedig rengeteg tapasztalatukkal sokat segíthetnek kevésbé rutinos társaiknak.

Cselinácz János, a PEAC Kézilabda Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ugyan nehéz helyzetből indult a klub, mert az előző ügyvezetés rendezetlen körülményeket hagyott maga mögött, de sikerült rendezni a sorokat, és az új szponzoroknak köszönhetően az anyagi háttér is biztosabb alapokon nyugszik. Új névszponzora is lett a csapatnak, az idei szezonban VarioAuto Pécs KC néven fog szerepelni a gárda a bajnokságban. A klub éves költségvetése nagyjából 40-45 millió forint körül alakul majd. Az új szezonnal új mezek is járnak: a 2011/2012-es bajnokságban sárga, illetve fekete színű szerelésben láthatják majd az érdeklődők a pécsi kézilabdásokat.

A klub női együttesénél nem történtek ekkora változások, továbbra is Székely Katalin vezeti a csapatot. Érkezett három új játékos, akikkel kiegészülve az idén is meglepetést szeretnének szerezni az NB I/B-ben a hölgyek.

A hétvégi program:
Szeptember 2., péntek, 18.30: MKB Veszprém KC – VarioAuto Pécs KC
Szeptember 4., vasárnap, 18.00: VarioAuto Pécs KC – MKB Veszprém KC

Belépők:
felnőttjegy: 1100 Ft,
diák-, nyugdíjas jegy: 600 Ft.
A bérletek árai nem emelkedtek, a felnőttek a tavalyi évhez hasonlóan 10.000 forintért válthatnak egész évre (alapszakaszra és rájátszásra is) érvényes bérletet, ugyanez a diákoknak és a nyugdíjasoknak 5000 forint.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő