Kiestünk az élvonalból?

Tizennyolc év után először magyar csapat nélkül rendezik meg ősztől a női kosárlabda Euroliga küzdelmeit -adta hírül az MTI.

Keddi ülésén a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége elfogadta a 2014/15-ös szezonban a nemzetközi kupákban indulni kívánó magyar csapatok listáját. Ennek értelmében a férfiaknál a nemzetközi harmadik vonalnak számító Eurochallenge Kupában az áprilisban negyedik helyen végzett Szolnoki Olaj, továbbá az Atomerőmű SE és az EGIS Körmend indul. Ha az idehaza bajnok és kupagyőztes szolnokiak indulási jogot kapnak egy osztállyal feljebb, az Európa Kupában, akkor ott kívánnak szerepelni.

A nőknél az idén 16 csapatosra szűkülő Euroligában két magyar csapat indulását biztosította az európai szövetség (FIBA Europe), ám egy klub sem élt a lehetőséggel. Így az Euroliga 1996-os újjászervezése óta először nem lesz magyar együttes a kontinentális elitben.

A második vonalban, az Európa Kupában a hazai bajnok PINKK Pécsi 424, valamint a PEAC-Pécs, az Uniqa-Euroleasing Sopron, az Aluinvent DVTK Miskolc és a HAT-AGRO UNI Győr vesz részt.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés