8 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapHírzónaKikapott a Pécs: a Honvéd a negyedik

Kikapott a Pécs: a Honvéd a negyedik

A Budapest Honvéd végzett a negyedik helyen a labdarúgó OTP Bank Ligában, mivel az utolsó forduló szombati játéknapján győzött Pécsen. A fővárosi csapat ezzel a következő szezonban indulhat az Európa Ligában.

A kispestiek – akik a negyedik pozícióra pályázó csapatok közül a legkedvezőbb helyzetben kezdték a 30. fordulót – a félidőben még hátrányban voltak, a második játékrészben azonban megfordították az állást, és 4-3-as idegenbeli sikerrel biztosították be EL-részvételt érő helyüket.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:
PMFC-Matias – Budapest Honvéd 3-4 (2-1)
—————————————
Pécs, 1000 néző, V: Szabó Zs.
gólszerzők: Fröhlich (12.), Bajzát (23.), Okoronkwo (50.), illetve Tchami (1.), Ivancsics (49., 11-esből), Délczeg (51.), Faggyas (61.)
sárga lap: Okoronkwo (47.), Goia (48.), illetve Délczeg (22.), Debreceni (38.), Vidovic (40.), Németh N. (43.)

Pécs:
—–
Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Kvekveskiri (Turi 86.) – Zeljkovic, Regedei (Nagy D. 71.), Paracki, Okoronkwo – Fröhlich (Andorka 60.), Bajzát

Honvéd:
——-
Kemenes – Lovric, Botis, Debreceni, Hidi (Hajdú N. 55.) – Tchami, Johnson, Németh N. (Faggyas a szünetben), Ivancsics, Vidovic (Horváth A. 69.) – Délczeg

Potyogtak a gólok az első félidőben, amelyben a Pécs már a 23. másodpercben hátrányba került, de még a szünetig fordított. A gólszüret később is folytatódott, a meccsen kétszer is vezetett a Pécs, mégis kikapott, sorozatban hetedszer. A házigazdáknál a nigériai Okoronkwo megszerezte első magyarországi találatát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő