10 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapSportKiválóan teljesített a csapat

Kiválóan teljesített a csapat

Kiválóan szerepelt a Rátgéber Akadémia junior fiú kosárlabdacsapata a Budapesten rendezett országos döntőben: Ivica Mavrenszki tanítványai ezüstérmet ünnepelhettek. A pécsi kosarasoknak hétfőn délután dr. Őri László, sportért felelős alpolgármester is gratulált a Városházán.

A csoportmérkőzéseket két győzelemmel és egy vereséggel második helyen zárták a pécsiek, majd az elődöntőben a Körmendet múlták felül. A fináléban a Rátgéber Akadémiából Kucsora Csaba 21, Balázs Bodó 19 pontot szerzett, Godwin Omenaka 12 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplát ért el. Kucsora lett a döntő legeredményesebb játékosa, és bekerült az All Star csapatba is.

kosrálabda

A remek teljesítményt az önkormányzat nevében dr. Őri László alpolgármester is megköszönte a csapatnak, illetve vezetőinek, aki a hétfő délutáni városházi fogadáson úgy fogalmazott, a fiúk teljesítménye is jól mutatja, hogy a kosárlabda sportnak nemcsak múltja és jelene, de jövője is van Pécsett.

Kiemelte: a kormány Pécsett építi meg a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, a létesítmény pedig garancia arra, hogy a városban hosszú évtizedeken át továbbra is komoly tehetségek lépjenek pályára, indítsák el, építsék karrierjüket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő