8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapSportKonkoly Zsófia és Sors Tamás is bronzérmes!

Konkoly Zsófia és Sors Tamás is bronzérmes!

 Sors Tamás után az ugyancsak az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Konkoly Zsófia is bronzérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban a riói paralimpia csütörtöki versenynapján.

SorsTamás2
Ezüst után bronzérmet is hazahoz

Mindkét pécsi sportoló remekelt. Sors Tamás a legjobb idővel jutott a döntőbe 100 méteres pillangóúszásban, ahol címvédőként állt rajtkőre, de a végén két ellenfele is jobban hajrázott nála, így bronzérmet szerzett.

– Kemény finálé volt, nagyon meglepett mindenkit a győztes görög srác. Féltem, hogy rosszkedvű leszek, de nem vagyok az, jó verseny volt, boldog vagyok. Két utat képzeltem el magamnak a befejezésre: a legszebb az lett volna, ha nyerek, gyönyörű álom lett volna harmadszor is aranyérmet szerezni 100 pillangón. A másik út az volt, hogy valakinek átadom a stafétát, most ez történt, de elégedett vagyok, mert most is ott voltam a legjobbak között. Az úszástól nem veszek búcsút, de a paralimpiától és a pillangótól igen. Ha összerakjuk a bronz- és az ezüstérmet, akkor ez a kettő együtt felér nekem egy arannyal – mondta elégedetten a mindig mosolygós Sors Tamás.

Konkoly Zsófia paraúszó a pécsi Hullámfürdőben 2016. április 22-én.
Konkoly Zsófia a pécsi Hullámfürdőben 

A női 100 méteres pillangón Konkoly Zsófia kiváló eredménnyel nyerte meg a futamát a selejtezőben, majd az ötödik idővel került a döntőbe, ahol komoly meglepetést okozott azzal, hogy mindössze 14 évesen bronzérmet szerzett.

– Még nem fogtam fel, hogy harmadik lettem, de nagyon örülök. Nem tudom, hogy sikerült, de a vége már nagyon fájt. Az időeredményeim arról árulkodtak, hogy jó formában vagyok, örülök, hogy ezt sikerült is bebizonyítanom – beszélt röviden és tömören élete eddigi legnagyobb teljesítményéről a PSN Zrt. Sportiskola paraúszója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő