8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaKosárdöntő: fehér pokol várja a Sopront

Kosárdöntő: fehér pokol várja a Sopront

Szombaton 15.45 órakor kezdődik a női kosárlabda-döntő: a bajnoki címért immár 11. alkalommal a Pécs2010 és az MKB-Euroleasing Sopron csapata mérkőzik. Nem akármilyen hangulat várja majd a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban a vendégeket.

A ZTE-t 2-0-ás összesítéssel búcsúztatta a címvédő Pécs, így másodikként jutott be a női kosárlabda NB I döntőjébe, az ősi riválisok 11-edik bajnoki fináléjukat vívják. A Pécs2010-nek ugyan nem sikerült idén a Magyar-kupa címvédése a Sopron ellen – hat ponttal kaptak ki a lányok -, de az alapszakaszban 30 ponttal győzedelmeskedő pécsieknek ez az utóbbi eredmény bizakodásra adhat okot.

A csapat edzője, Zeljko Djokic a Pécs TV-nek azonban óvatosan nyilatkozott, a 30 pontos, nagyarányú győzelem nem reális, hiszen azon a mérkőzésen minden összejött, szerinte inkább a kupadöntőben elért eredmény tükrözi az erőviszonyokat az együttesek között.

Hozzátette: mindenki egészséges, s tizenkét játékos készen áll a holnapi mérkőzésre, a play-off szakasz végén már az is nagyon sokat számít, hogy a kulcsjátékosok milyen formában vannak.

– Harcolni fogunk, mint a háborúban. Azt szeretnénk, hogy a szurkolók éppúgy élvezzék a mérkőzést, ahogyan mi is fogjuk – mondta az edző.

A Pécs TV Sport Ma műsorának vendégeként Rózsa Gábor, a Pécs2010 ügyvezetője közölte: a női kosár hazai „Real-Barca” rangadója következik. Címvédőként idén is szeretnék megszerezni a bajnoki trófeát, a következő, soproni összecsapásra úgy utazni el, hogy itthon győzött a csapat – tette hozzá.

Rózsa szerint nagyon sűrű a program, hiszen szombaton, majd szerdán is játszanak a lányok. Kiemelte azt is, hogy bármilyen csapat is érkezzen Pécsre, azt a „pokol” fogadja, de ha nyernek, akkor gratulálnak a győztesnek, s azt kérik a szurkolóktól, hogy mindenki fehérben érkezzen.

A mérkőzésen a feldobást a Pécs2010 két fogyatékkal élő szurkolója, Weisz Fanni, a siket szépségkirálynő és a vak Podmaniczky Annamária végzi majd el. Szerdán szurkolói busz is indul Sopronba, a bajnoki döntő második mérkőzésére. A kedvezményesen igénybe vehető járatról a csapat honlapján olvashatóak részletek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő