10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapSportLecsapott a fiatalság - Szép győzelem a pólósoktól

Lecsapott a fiatalság – Szép győzelem a pólósoktól

A mecsekaljai gárda érett játékkal megtréfálta a Vasast a 10. forduló zárómeccsén.

A fiatal Pécs a rutinos Vasast fogadta a 10. forduló zárásaként a férfi OB I.-ben. Az angyalföldiek az őszi meccsen egyetlen góllal győztek, így nagy csatára lehetett számítani.

– Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a Vasas játékából. Remélem azt, hogy a tv-közvetítés a fiúknak plusz motivációt fog adni, hogy ország-világ előtt meg tudják mutatni, hogy adott esetben a Komjádi Kupa győzelem sem a véletlen műve volt. És hogy igenis, van Pécsen egy csapat, melyre érdemes odafigyelni – nyilatkozta a napokban a vizipolo.hu-nak Lukács Gergely.

Rögtön az első támadásból megszerezte a hazai csapat a vezetést, Csacsovszky Alexnek adták be, aki ellentmondást nem tűrően tette el Jónás mellett. Horváth pedig kettőre hizlalta az előnyt, méghozzá akcióból. A Vasas hamar lefaragta a hátrányát, Koopman majd Babay vágott be egy-egy fórt. Az első negyed végén pedig 3-3-at mutatott az eredményjelző. A második nyolc percben sem álltak le a csapatok a gólgyártással, azaz a Pécs. 3-1-re nyerte ezt az etapot a mecsekaljai gárda, 7-4-re.

A fordulás után sem esett össze a fiatal Pécs, jól tartotta magát a csapat. Bár többször is feljött a Vasas két gólra, mégis közte néggyel mehetett pihenni a Pécs. 8-6 után Gogov és Csacsovszky Alex góljaival már 10-6 volt az eredmény. Az utolsó negyedben lehúzta a rolót Barát Ferenc, míg a mindössze 20 éves Opacak Toni is betalált, 11-6. A Vasastól még egy szépségtapaszra futotta, így a Pécs megszerezte harmadik győzelmét és életben tartotta felsőházi vágyait.

A férfi OB I., 10. forduló:

PVSK Mecsek – Füszért-Vasas Plaket 11-7 (4-3, 3-1, 3-2, 1-1)
Gólszerzők: Gogov 3, Csacsovszky A. 2, Csacsovszky E. 2, Rakonjac 2, Horváth 1, Opacak 1 ill. Babay 2, Marnitz 1, Bóbis 1, Burián 1, Njegovan 1, Koopman 1
Gól/Büntetődobás: 1/1 ill. 1/1
Gól/Emberelőnyből: 5/10 ill. 5/10

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője:
– Büszke vagyok a csapatomra. Volt egy jó kapusteljesítmény, elől pedig jól értékesítettük helyzeteinket. Remélem, hogy az eredmény doppingolni fogja a játékosaimat. Fantasztikus volt a hangulat, megmutattuk, hogy Pécsen van és él a vízilabda – mondta az M4 Sport-nak.

Földi László, a Vasas edzője:
– Ezek az első mérkőzések mindig másabb tempóban kezdődnek. A Pécs jobban alkalmazkodott a játékvezetői felfogáshoz. Hátul nem voltunk pontosak. A Pécs megérdemelten győzött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő