8 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapSportMagyar-litván: Egervári győzni akar

Magyar-litván: Egervári győzni akar

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya győzni szeretne szerdán a litvánok elleni, idei utolsó összecsapásán, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a csapatépítés szempontjából is hasznos legyen a székesfehérvári felkészülő mérkőzés.

„Kettős a cél, hiszen mindenképpen szeretnénk megnyerni a találkozót, de a csapatépítés szempontjából nagyon fontos, hogy kipróbáljunk egy-két olyan fiatal játékost, akik a jövőben hasznos tagjai lehetnek majd az együttesnek” – nyilatkozta a szakember hétfőn az MTI-nek a magyar szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában rendezett sajtóbeszélgetésen.

A tréner egyelőre Kádár Tamást, a Newcastle United játékosát nevezte meg mint biztos pályára lépőt, igaz, azt még nem árulta el, hogy a válogatott újonca kezdőként vagy csereként kap-e majd lehetőséget.

A szakember szerint mindenképpen hasznos lesz a találkozó, ugyanis a válogatott még a csapatépítés korai szakaszában jár, éppen ezért minden olyan alkalmat meg kell ragadni, amikor két-három napot együtt tölthet a keret.

Az együttesből csak Pintér Ádám hiányzik, a Real Zaragoza légiósa hétfő este csatlakozik társaihoz. A korábban biztos kerettagnak számító Vanczák Vilmos most azért nem kapott behívót, mert klubja, a svájci Sion arra kérte az illetékeseket, hogy ezúttal tekintsenek el a védő szolgálataitól.

Gera Zoltán csapatkapitány szerint kiélezett mérkőzést vívnak majd a litvánokkal: „Rendkívül kellemetlen stílusuk van, erőltetik a test test elleni párharcokat, ezért nehéz mérkőzésre számítok.” A Fulham légiósa a klubjában kialakult helyzetéről elmondta: örül annak, hogy a szurkolók kiállnak mellette, és továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a pályán mutatott teljesítményével beverekedje magát a csapatba.

Koman Vladimir, a Sampdoria középpályása mosolyogva állta az újságírói rohamokat: „Pályafutásom legszebb időszakát élem át. A klubomnál számítanak rám, ha éppen kisebb sérüléssel vagy betegséggel küszködöm, akkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hétvégi bajnokira bevethető legyek, ez nagyszerű érzés.” A fiatal futballista hozzátette: a válogatottnak most hasznára válhat, hogy a légiósok egyre nagyobb szerephez jutnak csapataikban, és nagyszerű formában vannak.

A genovaiak labdarúgója elmondta, hogy élvezi a játékot, igaz, az együttesnek nem nagyon megy mostanában, de bízik abban, hogy „beindulnak” majd. A klubnál nagy vihart kavart Antonio Cassano botránya (a válogatott „rosszfiúja” egy nyilatkozatában megsértette az egyesület elnökét), de Koman szerint nem emiatt van a sikertelenség: „Az igaz, hogy nem mennek be a helyzetek, de egyszerűen nincs időnk, és nem is akarunk foglalkozni ezzel az egésszel. Ez csak Cassano és az elnök úr dolga.”

A válogatott 15 órától nyilvános edzést tart, amely 18 olyan fiatal labdarúgó is részt vesz, akik az vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecserről, illetve Kolontárról érkeztek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő