8 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapSportMár készülnek a pécsi paralimpikonok a riói bemutatkozásra

Már készülnek a pécsi paralimpikonok a riói bemutatkozásra

Lassan egy hete indultak Rióba a magyar paralimpiai csapat tagjai, köztük a két pécsi úszó, a rutinos Sors Tamás és a fiatal tehetség, Konkoly Zsófia. Tamásnak és Zsófinak mások a céljai Rióban, ám eddig mindketten jól érzik magukat az idei paralimpiai játékok helyszínén.

Sors Tamás úgy nyilatkozott, ha megússza a londoni időeredményeket, vagy annál jobbakat, akkor elégedett lesz.

– Szeretnék egyéni csúcsokat úszni, ha azok jó eredményre elegendők, akkor boldog leszek. Napi két edzéssel és pihenéssel készülök a vasárnapi bemutatkozásomra.

Annyiban más a riói olimpiai falu a korábbiakhoz képest, hogy itt nem sok pici épület van, hanem kevés, de nagyon magasak. Így könnyebben bejárható az egész terület. Állandó buszjárattal lehet körbemenni a faluban, de gyalog sem olyan nagyok a távolságok. Londonhoz képest még annyiban különböznek a létesítmények, hogy itt szinte minden pálya mobil, nem letelepített. Az uszoda vize első ránézésre gyorsnak tűnik, de vasárnap minden kiderül – árulta el lapunknak Sors Tamás.

Konkoly Zsófi kicsit visszafogottabb a versenyek előtt:

– Nekem ez az első paralimpiám, így eddig mindent csak hallomásból ismertem. Nagyon jól érzem magam, bár a második nap elhagytam az edzésre használt fürdőruhámat, így jelenleg a versenyruhámban tréningezek. Az önkéntesek nagyon aranyosak, lesik minden kívánságunkat, ami nagyon jól esik. Várom már, hogy pénteken élesben is kipróbálhassam a versenymedencét – mondta a mindössze 14 éves Konkoly Zsófia, aki a magyar küldöttség legfiatalabb tagja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő