Máris versenyben az új downhill-csapat

Kerek egy hónappal a megalakulása után, máris egy országos downhill-verseny társrendezője lesz a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. hegyikerékpáros szakosztálya. Április 22-én Orfűn, a kilátótól a minigolf-pályához száguld majd le az erdőn át másfél száz vakmerő kerekes.

Az esztendő elején e hasábokon is beszámoltunk róla, hogy az érvényben lévő jogszabályok szerint a hazai hegy-völgyeken legtöbb helyütt még „tilosban” tekerő downhillesek (szakszerűbben: a downhill és cross country szakágra oszló hegyikerékpárosok) Pécsett igyekeznek kilépni az „illegalitásból”. Ennek jegyében többek között egy olyan etikai kódexet is készítettek, amellyel a külvilág számára is igazolni szeretnék, hogy az ezt tiszteletben tartó, szervezett keretek között downhillezők nemhogy kárára lennének a természetnek, hanem épp ellenkezőleg, mindent elkövetnek annak védelmére is.

Március 21-én pedig hivatalosan is megalakult a PSN Zrt. hegyikerékpáros szakosztálya – részben más kluboktól átigazoló, nagyobbrészt eddig szervezeteken kívüli bringásokból. Az alakuló ülésen a tömegsportot, a versenyeztetést és az utánpótlás-nevelést jelölték meg legfontosabb célként, de jelentős terveket szőnek a „szellemvárosi kerékpáros pálya” fejlesztésével kapcsolatban is.

Szakosztályvezetőnek Németh Károlyt, a PSN Zrt. sportszervezőjét választották, a Bike Park vezetője Papp Norbert, az utánpótlás-nevelési programé Szabó Melinda, a versenyszervezés felelőse Pántya Gábor lett. Javarészt ő, a Katonabogarak Hegyikerékpáros Egyesület elnöke hozta tető alá az Orfűi rajzás elnevezésű, április 22-ei versenyt, mint a PSN Zrt.-vel közös, első nagy downhill-rendezvényt. Ennek programja már pénteken megkezdődik a gyalogos pályabejárással, szombaton edzésekkel folytatódik, majd vasárnap 12 órakor rajtolnak a versenyfutamok.

Erről, illetve a helyi hegyikerékpáros élettel kapcsolatos további tervekről bővebben a http://www.facebook.com/hegyikerekpar oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Szűcs Zsolt írása.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés

Comments are closed.