Újabb ellenséget talált Matyi Dezső

Matyi közleménnyel készül

A PMFC Sport Kft. taggyűlése és a PMFC lesz a témája annak a sajtótájékoztatónak, amit szerdán délután tartanak a focicsapat klubházában Matyi Dezső tulajdonos részvételével. Kiderülhet végre, hogy milyen elképzelései vannak a főtulajdonosnak a csapattal, hogyan képzeli el a klub fenntartását, s pontosan miért utasította el a pécsi önkormányzati cég 1 eurós ajánlatát.

Az előzetesen tervezetthez képest közel egy órás csúszással tartotta meg a PMFC klubházában Matyi Dezső sajtótájékoztatóját, amin kérdezni nem lehetett, csupán a saját álláspontját közölte a szép számmal megjelent újságírókkal a tulajdonos. Az elmúlt hónapok történéseit összegezve Matyi azt mondta, hogy az OTP Bank egész pályás letámadást indított, Csányi Sándor ugyanis meg akarta szerezni az Alexandra cégcsoportban lévő tulajdonrészét. Matyi most azt állítja, hogy Csányi Sándor akadályozta meg a PMFC több százmillió forintos támogatását, és azt, hogy a Széchenyi Bankkal kötött hitelszerződést érvényesítsék.

Mint mondta, ő azt remélte, hogy Csányi Sándor nem lehetetlenít el egy NB I-es klubot, és szerinte Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója nem képes a pécsi labdarúgás helyzetének megoldására. A sportfejlesztések kapcsán azt mondta, sajnálatos, hogy Pécsen e téren nem történtek előrelépések.

A pécsi futball fenntartásában az önkormányzat kudarcot vallott, mondta, hiszen a kommunikációban támadólag lépett fel a klub ellen, s hivatalos, jogi úton nem kezdeményezte a klub átvilágítását sem.

Matyi Dezső 006

Azt mondta, meg fogja találni a megoldást a klub jövőjét illetően, a csapat az NB I-ben folytatja tavasszal, és ősszel is az NB I-ben indul majd.

Feleki Attila, a klubot működtető társaság ügyvezetője a szerdai taggyűlésen bizalmi szavazást kért, a tagok pedig megerősítették pozíciójában; ő folytatni fogja a munkáját.

Frissítve (18:41)

A Polgármesteri Kabinetiroda közleményben reagált:

“Matyi Dezső zavaros mondatait nem kívánjuk értékelni, ugyanakkor az önkormányzat a pécsi futball hagyományának megóvása érdekében a korábban tett tisztes vételi ajánlatot fenntartja, ami a PMFC teljes lejárt és még le nem járt adósságának átvállalását is magában foglalja” – írták.

Frissítve (18:45)

Az OTP visszautasítja Matyi Dezső állításait:

Az OTP Bank határozottan visszautasítja Matyi Dezsőnek, a PMFC Sport Kft. tulajdonosának “teljességgel valótlan” állításait, és vizsgálja a lehetséges jogi lépéseket jó hírnevének megvédése érdekében – közölte a bank az MTI-vel szerdán.

A közlemény szerint az OTP Bank kész részletesen tájékoztatni a közvéleményt az Alexandra cégcsoporthoz fűződő pénzügyi kapcsolatáról, és ezzel tisztázni a súlyos vádakat. Ehhez azonban szükséges, hogy Matyi Dezső mentesítse a pénzintézetet az általa képviselt cégcsoportra vonatkozóan a banktitok alól, és a bank ezt kezdeményezi is – áll a közleményben.

Korábban írtuk:

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt szerdán délután ült össze a PMFC-Sport Kft. taggyűlése, amelyen az előzetes hírek szerint az ügyvezető, Feleki Attila beadta volna a lemondását. Erről azonban még tárgyalni sem tudtak, ahogy másról sem, mert Matyi Dezső nem vett részt a társaság ülésén. Most ezt a taggyűlést ismétlik meg.

Matyi Dezső 007

Korábban Matyi Dezső már több jogosítványt is megvont Feleki Attila ügyvezetőtől, ő ezért fontolgatta, hogy beadja a lemondását, amit a klub körül kialakult bizonytalan helyzet, munkájának ellehetetlenülése indokolttá is tett.

A pécsi önkormányzat közel 5 százalékos részesedését képviselő PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila azt mondta, nem is tudtak tárgyalni, mert Matyi Dezső nem jött el az ülésre, ezért nem is volt határozatképes a taggyűlés. Vári hozzátette: mindenképpen fenntartják a Matyi Dezső által a PMFC-ben birtokolt tulajdonrészre vonatkozó elővásárlási jogot, továbbra is áll a város ajánlata a tulajdonrészre.

– Nagyon szeretnénk megoldani a kérdést, mi minden megbeszélésre, egyeztetésre elmegyünk, egyelőre azonban nem látunk pozitív elmozdulást – mondta akkor a vezér.

Matyi Dezső tavaly év végén jelentette be váratlanul, hogy kiszáll a Matias-cégcsoport a labdarúgóklub finanszírozásából. A város ezt követően előrehozta az idei évi önkormányzati támogatás kifizetését, és vételi ajánlatot tett a kft.-re: 1 euróért vette volna meg a csapatot, vele együtt pedig az 500 millióra becsült adósságállományt is vitte volna. Matyi ezt egy hete visszautasította – újabb befektetői szándékról azóta nincs hír.

A csapat az adósságok miatt ugyanakkor egy harmadosztályú klub is lehet, amennyiben nem tudja teljesíteni az NB I-es induláshoz szükséges pénzügyi feltételeket.

Hirdetés

9 HOZZÁSZÓLÁS

  1. De ha csak egy-két mondata is igaz amit leír, akkor viszont döbbenet hogy milyen emberek vezetik a magyar labdarúgást…

    Sok hülyeséget mondott korábban Matyi, viszont nekem most ez hihetőnek tűnik.

  2. “Az igazi férfi nem erőszakos”
    A játékhoz ész kell és körültekintés , vagy jobbnak kell lenned mindenkinél !
    Ebben a játszmában az erőszakos Matyi rángatja az oroszlán bajszát .

  3. Úgy látszik Matyinak még mindig van bőven pénze, ha ilyen állításokat megenged magának. Az MLSZ, az OTP, Csányi, és a Széchenyi Bank egyenként fogja leperelni róla még a sz.ros alsógatyáját is.

  4. 500 milliót kap Pécs most, és jövőre a másikat. Ez összesen 1 milliárd.
    A pénz elosztásnál szempont volt a klub hagyománya, és a város nagysága.

    Mezőkövesd első évét játsza az NB-I-ben, és 800 milliót már kapott.
    Szeged 10 000-el nagyobb Pécsnél, viszont az NB-III-ban van, ez 3,5x több pénzt kap (3,5 milliárd) mint amit Pécs meg fog kapni idén és jövőre.

    Ráadásul az összes Bp-i klub adósságát állja az állam, Debrecen új 20.000 stadiont kap, Szombathely 10 milliárdért új stadiont, Fehérváron ÚJABB 4,5 milliárdot…

    Na ez a gáz.
    Lebunkózhatsz. A számokon akkor sem változtat.

  5. Kedves cikkíró az nem izgatja fel magát hogy 6 fővárosi klubnak 200-700 millió adósságát elengedték?Az sem hogy a kormányunk kedvenc csapatai milliárdos hirdetésekhez jutottak a KÖZGÉP-OTP stb.-től?Pécs miért maradt ki?Mint pécsi ember ez nem érdekli vagy nem késztetí gondolkodásra?ne a polgármesteri irodának feleljen meg hanem a tényekkel foglalkozzon.

  6. mellesleg 1 milliárd…csak okosan a szemetekkel…”kőkorszaki”….,aki bármit ad köszönni kell nem szemetezni….bunkókám…

  7. Tegnapi hír, hogy az NB-II-es Siófok 600 milliót kap stadionfelújításra.
    A felfelé kerekítve 17.000 fős most feljutott Mezőkövesd 2 x 400 milliót kapott.
    Felcsút 3,5 milliárdból új stadion épül.

    Ezeknek a településeknek az összlakossága 42.000 fő.

    Csak Kertvárosban 1,5x ennyien laknak.
    Pécsnek kiszúrta az MLSZ 500 millióval a szemét.

    SZEMETEK!

Comments are closed.