12 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapSportBiztonsági őrökkel akart Matyi Dezső visszamenni a PMFC-hez

Biztonsági őrökkel akart Matyi Dezső visszamenni a PMFC-hez

Matyi Dezső, a PMFC egykori tulajdonosa a hétvégén és még hétfő reggel is sikertelenül próbált bejutni a labdarúgócsapat újmecsekaljai stadionjába – közölte Őri László alpolgármester. A városvezetés nem érti Matyi szándékait, azt, hogy mit keres a volt tulajdonos az immár városi kézben lévő létesítménynél. Addig nem fizetik ki az üzletembert, amíg nem rendezi felhalmozott tartozásait.


Matyi Dezső biztonsági emberei kíséretében, valamint ügyvédek közreműködésével háromszor is megjelent az utóbbi napokban a PMFC újmecsekaljai – immár városi tulajdonban lévő – stadionjánál, és megpróbált bejutni az ingatlan területére.

door step, őri lászló, pmfc01

– Az üzemeltetést végző PSN Zrt. és az önkormányzat furcsállja azt, hogy Matyi Dezső és munkatársai mindháromszor különböző indokokkal próbáltak bejutni. Nem értjük Matyi Dezső szándékait, hogy mit keres a volt klubtulajdonos a stadionnál és a környékén? Különösen nem értjük annak fényében, hogy korábban több tízmillió forintos közüzemi számlákat, tartozásokat hagyott maga után, az átadás-átvételt követően pedig kiderült az is, hogy a közüzemi számlákon és tartozásokon kívül üzemeltetési hiányosságokat is hátrahagyott, amelyek megoldása mind a mai napig nagy kihívást jelent a PSN Zrt. számára.

Az önkormányzat szeretné, hogy minden jogi eszközt felhasználva sikerülne ezt a folyamatot mihamarabb lezárni, és a pécsiek érdekében a sportbarátok, az utánpótlásban részt vevő fiatalok érdekében nyugvópontra kerülne ez az ügy – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Őri László alpolgármester.

A városvezető hozzátette, hogy az önkormányzat nem fogja kifizetni a korábbi klubtulajdonos helyett a tízmillió forintot meghaladó kifizetetlen közüzemi számlákat és az általa hátrahagyott tartozásokat, azokat levonja majd a klubért fizetendő vételárból.

-Emellett az üzemeltetési hiányosságokból fakadó plusz költségeket is be is kívánjuk számítani a klub vételárába – mondta a politikus, aki hozzátette, hogy az üzletemberrel a klub megvételéről kötött keretszerződés értelmében eddig ötvenmillió forint plusz áfa összeget már átutaltak Matyi számára, most további szerződések előkészítését végzik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő