10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs AktuálMatyi azt ígérte, fizetni fog

Matyi azt ígérte, fizetni fog

A játékosok kezdeményezésére tartott tájékoztatást Matyi Dezső, a PMFC tulajdonosa a csapatnál hétfőn. Azt mondta nekik, megnyugodhatnak, mert megoldja a klub finanszírozását és be tudják fejezni a szezont.

Mint arról Lantos Levente, csapatkapitány lapunkat tájékoztatta, az összejövetelen Matyi Dezső azt mondta: saját maga oldja meg a csapat finanszírozását a város és külső szereplők nélkül. Megerősítette: a klub be tudja fejezni az élvonalban ezt a szezont és kötelezettséget vállalt a fizetések folyamatos és pontos utalására is.

Mindezzel Matyi Dezső decemberi bejelentését, miszerint nem vállalja az általa irányított cégcsoport a csapat finanszírozását, gyakorlatilag visszavonta. Lantos állítása szerint a csapat tagja megnyugodtak, s újult erővel vágnak bele a felkészülés folytatásába.

Matyi Dezső

A klubtulajdonos tavaly december 27-én jelentette be, hogy a Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozását.

Páva Zsolt polgármester január közepén jelentette be: a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit Zrt. 1 eurós vételi ajánlatot tesz a PMFC-t működtető társaság Matyi Dezső tulajdonában álló üzletrészének megvásárlására, valamint átvállalja a cég több százmillió forintra rúgó tartozásait. Matyi Dezső az ajánlatot nyílt levélben utasította vissza.

Lantos

PMFC 17 forduló után 25 pontjával hét győzelemmel, négy döntetlennel és hat vereséggel a hetedik helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján. A bajnokság február 28-án folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő