McCabe 9,2 milliárd költött az FTC-re

Kevin McCabe saját bevallása szerint összesen 9,2 milliárd forintot költött az Üllői úti ingatlanegyüttes megvásárlására, illetve a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető zrt. megvételére és működtetésére, miközben a 2008. május 9-i szerződéskötés óta eltelt időszakban a zrt. bevételei nem érték el a 600 millió forintot.

Az angol befektető kedden az ftc.hu oldalon megjelent közleményében adott tájékoztatást a kiadásairól és a bevételeiről.

“Az általam irányított Scarborough Csoport a Fradi 2008. május 9. napján történt megszerzése óta a Fradihoz kapcsolható ingatlanegyüttes megvásárlásra és egyéb járulékos költségekre mindösszesen megközelítőleg 4,5 milliárd forintot fizetett ki. Ez az összeg az ingatlan vételárát, a vagyonszerzési illetéket és az ingatlanhoz kapcsolódó, Ferencvárosi Torna Club által birtokolt használati jog megváltását foglalja magában”- áll McCabe tájékoztatójában.

A kommünikéből az is kiderül, hogy a cégcsoport további, megközelítőleg 4,7 milliárd forintot költött a labdarúgó Zrt. megvételére és fenntartására.

“Ez az összeg tartalmazza egyrészről a részvények 94 százalékának az anyaegyesülettől történő megvásárlását (vételár: 800 millió forint), másrészről pedig a labdarúgócsapatok teljes körű fenntartásának minden költségét, beleértve a futballal kapcsolatos korábbi, a vásárlás előtti adósságok kifizetését, a stadion üzemeltetését és részbeni felújítását, a játékosok és a szakmai stáb bérezését és minden egyéb, a csapatok fenntartásához elengedhetetlen kiadást.”

A bevételekkel kapcsolatban McCabe megjegyzi: 2008 tavasza óta a zrt. bevételei nem érték el a 600 millió forintot sem.

“Ez az összeg a szponzori támogatásokból és a televíziós jogok ellenértékéből (300 millió forint), a jegybevételekből (200 millió forint) valamint a játékosok értékesítéséből (kevesebb, mint 100 millió forint) származott, ráadásul ezt a pénzt teljes egészében a csapat fenntartására fordították.”

Kevin McCabe január 31-én jelentette be, elérkezettnek látja az időt arra, hogy a futballklub vezetését másra bízza. A labdarúgó zrt. múlt csütörtöki, rendkívüli közgyűlésén lemondott posztjáról Gerstl Alexander vezérigazgató. Kubatov Gábor, a klub által a zrt-be delegált tag az FTC ötszázalékos tulajdonrészével élve megakadályozta, hogy szavazásra kerüljön a végelszámolás kérdése, s jelezte, az anyaegyesület visszavásárolná a labdarúgócsapatot az azt működtető FTC Zrt-től, ennek azonban előfeltétele, hogy a mostani tulajdonos, Kevin McCabe addig is tovább finanszírozza az együttest.

Hétfőn olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint Berki Krisztián korábbi vezérigazgató visszatér a zrt.-hez. Féderer Andrea, a labdarúgóklub kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta az értesülést.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés