8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportPécsi reptéren is ralizni fognak

Pécsi reptéren is ralizni fognak

A sebességgel leginkább barátságban álló terepen, a pogányi repülőtéren száguld majd végig nyitó gyorsasági szakaszként az október 17-19. között zajló idei, immár 48. Mecsek Rallye.

A Széchenyi téri rajt- és célceremónia között összesen 425 kilométernyi táv, ebből kilenc szakaszon 136 kilométer gyorsasági vár majd a hazai ORB, rali II., valamint Historic Eb- és ob-futam párosaira.

A Budapest-rali utolsó pillanatban történt lemondása után a korábbiaknál is fokozottabb figyelem terelődik a PSN Zrt. által megrendezendő idei őszi baranyai autóversenyre, amelynek gerincét természetesen most is a tradicionális mecseki pályák adják: Hetvehely, a 28 kilométeres orfűi kör, Zobák, valamint a kihagyhatatlan Árpádtető. Ám ezúttal is hoznak némi új színt a szervezők az itinerbe, ráadásul rögtön az elején: a tavalyihoz hasonlóan péntek kora délutáni rajtceremónia után Pogányba gurul a mezőny, ahol a repülőtéren vár a versenyzőkre egy 4 kilométeres villámgyors.

Aztán irány Árpádtető, majd – immár reflektorfényben – egy újabb reptéri kör zárja az estét. Szombaton a klasszikusokkal folytatódik a száguldás, sorrendben Hetvehely, Zobák és Orfű jön a sorban, majd ugyanez a kör délután megismétlődik.

Az idén a versenyiroda is visszaköltözik az Expo Centerbe, ugyanitt lesz a két szakasz közötti szervizpark is, míg a vasárnap délelőttre tervezett ünnepélyes eredményhirdetésre a Király utcai Hotel Palatinus várja a győzteseket.

Bővebb információk: www.mecsekrallye.hu.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő