12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaMegérkezett az új center

Megérkezett az új center

A PVSK-Pannonpower NB I-es férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzőjének, Csirke Ferencnek nincs egyszerű dolga: a bajnokság ötödik fordulójában, a Kaposvár elleni idegenbeli összecsapáson kiugrott az amerikai center, Garrett Green válla. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, a sérülése olyan komoly, hogy műtéti beavatkozást igényel, a rehabilitáció akár hat hónapig is eltarthat. A vezetőségnek sürgősen új ötös után kellett néznie, így került szóba az amerikai-olasz állampolgárságú Christopher Mortellaro.

A 31 esztendős, 206 centis játékost nem volt nehéz felismerni a csütörtök reggeli első edzésén, magas termetével és ősz hajszálaival kitűnt a többiek közül.

Morellaro3

– Szomorúan értesültünk az orvosi véleményről Green sérülését követően – árulta el Csirke Ferenc – Mielőbbi felépülést kívánunk Garrettnek, sajnálatos, hogy ilyen rövidre sikerült az itteni szereplése. Amikor kiderült, hogy szükségünk van egy centerre, akkor a menedzserek ajánlottak 10-15 játékost. Sokan visszautasítottak minket, ezért ár-érték arányban kellett választanunk. Mortellaro az idei szezonban az olasz FCM Ferentino csapatában lépett pályára néhány mérkőzésen, ott is egy sérültet pótolva a rotációban. Az elmúlt években a spanyol másodosztályban játszott, legutóbb a Palenciában, ahol átlag 17 perc játékidő jutott neki, ami alatt 6,3 pontot és 3,7 lepattanót átlagolt. A mutatói a 2011-12-es szezonban a Leonban 34 mérkőzés során átlag 26,5 perc, 10,9 pont és 7,7 lepattanó voltak.

A Pécs vezetőedzője még nem tud véleményt formálni az új játékosról, de már megvannak az elvárásai vele szemben.

– A felvételek alapján nehezen tudom megállapítani a legfőbb erényeit, de majd ha együtt dolgozunk, akkor tisztább képet kapunk róla. A spanyol ligában 10,9 pont és 7,7 lepattanós átlaga volt. Nem hiszem, hogy az egy gyenge bajnokság lenne. Remélem, beleilleszkedik majd a csapat szerkezetébe. Amit én elvárok tőle az az, hogy segítsen nekünk a védő lepattanókban. A kettő-kettőket olyan sebességgel kell majd megoldania, ahogyan Green tette, és ha egy kicsivel több pozíciós játéka lesz, mint Garrettnek, akkor már jól is jártunk. Gyakori problémánk volt, hogy nem volt benti játékunk, így sokszor a kinti dobásainkra kellett hagyatkoznunk a betörések után. Bízom benne, hogy változni fog a csapat teljesítménye és benne lesz a repertoárunkban, hogy bentről is veszélyesek tudjunk lenni.

Mortello csütörtök hajnalban érkezett Pécsre, az orvosi vizsgálatokat követően már részt vett a délelőtti és a délutáni tréningen is. Társainak tetszett a center első edzésen nyújtott teljesítménye, egymást közt megjegyezték, hogy „jól dobja a büntetőket és gyorsan pörögnek a lábai”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő