10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaMegharcolt a győzelméért a PVSK

Megharcolt a győzelméért a PVSK

A PVSK-Füszért férfi vízilabda csapat a Kaposvár együttesét látta vendégül december 12-én a férfi élvonal 10. fordulójában. A hazaiaknak kemény, találkozón sikerült győzniük a rivális somogyi csapat ellen.

Hatalmas vízi csatára számíthattak a kilátogatók, hiszen a két biztos bennmaradásért küzdő csapat igen feszült mérkőzéseket vívott tavaly is egymás ellen a rájátszásban. Ráadásként mindkét csapat győzelmi kényszerrel ugrott a medencébe, hiszen egy betli esetén a vesztes komoly lépéshátrányba is kerülhet. A dél-dunántúli rangadók pedig általában komoly izgalmakat tartogatnak. Nem volt ez máshogy most sem.

A mérkőzés a 100. élvonalbeli fellépésre készülő Krizsán András köszöntésével kezdődött, aki újból jó játékkal segítette csapatát. Remekül is kezdtek a pécsi fiúk, 3-1-re nyerték az első negyedet. A vendégek azonban hamar észhez tértek és a második negyed közepén 4-4-nél utolérték a baranyaiakat. A PVSK azonban jó emberelőnyös játékának köszönhetően minimális, 6-5 arányú vezetéssel zárta az első félidőt.

Az utolsó két negyed rendkívül kiélezett, szoros játékot hozott. A hazai együttes mindig el tudott húzni 1-2 góllal, a somogyiak azonban rendre egyenlíteni tudtak. Amikor úgy nézett ki, hogy eldől a meccs, mindig volt annyi erejük, hogy felálljanak. Ahogy az idő fogyott, nőtt a feszültség és a játék is egyre keményedett. Ebből azonban a pécsiek jöttek ki jobban. Bár Bóbis Máté utolsó percben szerzett emberelőnyös gólja után még támadhatott a Kaposvár, a PVSK jó védekezésének köszönhetően megszerezte a labdát és ezzel a győzelmet is: 12-11.

A pécsiek legközelebb a Ferencvárost fogadják, egy várhatóan ugyanilyen izgalmas találkozón december 15-én 17 órakor.

PVSK-Füszért- Kaposvári VK12-11 (3-1, 3-4. 3-2, 3-4)
PVSK: Barát Ferenc , Somogyi Tamás, Kistamás Zsolt 3, Scholefield Adam 1, Bóbis Máté 1, Ágner Zoltán 2, Krizsán András 1, Csaba Márton , Dragic Dusan 1, Bertha Pál Sándor , Monostori Attila 2, Lukács Gergely 1, De Blasio Domenico , Tihanyi Bernát
edző: Petik Attila

Kaposvár: Nagy Péter , Maár Róbert , Papp Gábor 2, Hoppál Gergely 4, Berta József 1, Prikidánovics Nándor 1, Horváth Dávid , Bakó Csaba 1, Kutasi Rómeó Dávid , Balogh Zoltán1 , Práczky Károly , Pataki Gergely , Gyurováth Tamás 1, Szabó Zsolt
edző: Bereczki Miklós

Magyar Márk

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő