Megszerették Lengyelországot a külföldi szurkolók

Megszerették Lengyelországot a külföldi szurkolók és 81 százalékuk a lengyel-ukrán szervezésű Európa-bajnokság után újra meg akarja látogatni az országot – derül ki az Eb lengyel szervezői által pénteken ismertetett felmérésből.

A mérkőzéseknek helyt adó négy lengyel városban, Varsóban, Gdanskban, Poznanban és Wroclawban tartózkodó turisták közül kétezren vettek részt a PBS intézet június 8. és 10. között végzett közvélemény-kutatásában. A megkérdezettek 60 százaléka először látogatott Lengyelországba és többségük nemcsak maga jön vissza, de százból 92 személy barátainak is javasolni fogja, hogy látogassák meg az országot.

A szurkolók 84 százaléka pozitívan értékelte a kontinensviadal lengyelországi szervezését, 91 százalékuk a futballünnep hangulatát is dicsérte.

A felmérés szerint a lengyelországi tömegközlekedést a vendégek 77 százaléka értékelte pozitívan.

A külföldi válaszadók 85 százaléka biztonságban érzi magát Lengyelországban, csak a maradék 15 százalék panaszkodott a biztonságra.

Ez utóbbi kérdésben az MTI a szervezőket is felkereste, hogy megtudja: változott-e a turisták véleménye a fővárosi szurkolói összecsapások után. Mikolaj Piotrowski szóvivő a kérdésre azt mondta, hogy a válasz a napokban készített újabb felmérés eredményeiben rejlik, de azokat csak a jövő hét végén publikálják.

Hirdetés