7 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapCsemegeMegúszta Gyurta Dániel rekordját egy pécsi tini!

Megúszta Gyurta Dániel rekordját egy pécsi tini!

A hétvégi hódmezővásárhelyi rövid pályás vidékbajnokságon 100 méteres gyorsúszásban a 13 éves pécsi Séner Martin új korosztályos csúcsot úszva döntötte meg Gyurta Dániel 2002-es rekordját – írja a Nemzeti Sport.

Érmek sokaságát nyerték a baranyai úszók a hétvégi rövid pályás vidékbajnokságon Hódmezővásárhelyen, ahol a pécsi PSN Zrt. csapata bizonyult a legeredményesebbnek, a szép teljesítmények közül azonban kiemelkedett a mindössze 13 éves Séner Martin eredménye, aki az első napon az 50 méteres gyorsúszásban javította 25.24-re a legjobb időt, egy nappal később 100 méteren pedig 54.58-at írhattak a neve mellé, amivel a fiatal pécsi úszó megdöntötte Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó 2002-ben felállított 55.08-as rekordját!

Martin keményen küzdött az eredményért (fotó: Nemzeti Sport)

– A verseny előtti hetekben elég rosszul ment az edzés – mesélte az újdonsült korosztályos csúcstartó a Nemzeti Sportnak.

– Úgy éreztem, hogy egyre nehezebben tudom megúszni azokat a szintidőket, amelyeket az edzőim kitűztek. Nagyon sokat kellett küzdenem, hogy tartsam a ritmust, és teljesítsem a kiszabott adagokat. Amikor Hódmezővásárhelyre érkeztünk, ötven méteren már számítottam arra, hogy csúcsot úszom, százon viszont egyáltalán nem. Még a futam után sem éreztem, s bár láttam az időt, nem gondoltam semmire. Felmentem a lelátóra, és ott már mindenki gratulált a csúcsdöntéshez – mondta Martin.

További részletek itt olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő