Mezey lett az MLSZ szakmai bizottságának elnöke

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége szerdai ülésén tárgyalt az online sportfogadásokból származó bevételekről, valamint véglegessé vált öt bizottság összetétele is. Elhangzott: a testület lépéseket tesz annak érdekében, hogy az online sportfogadásokból származó bevételek egy része a sportszervezetekhez kerüljön.

Ennek érdekében a grémium kezdeményezi a sporttörvény módosítását. Az elnökség döntött arról is, hogy az MLSZ bizonyos feltételek teljesülése esetén januárban teremlabdarúgó tornát rendez, s az egyik ilyen feltétel az, hogy a NB I-es csapatok legalább háromnegyede részt vegyen a viadalon. Edzőképzés igazgatója november 22-i hatállyal a Videoton mestere, Mezey György lesz.

Négy ponton módosult a fegyelmi szabályzat, ezek közül a szurkolók számára a legérdekesebb az lehet, hogy a jövőben a zárt kapus mérkőzést elrendelő fegyelmi határozat esetén halasztó hatályú lesz a fellebbezés (vagyis a csapatoknak ezentúl csak akkor kell zárt kapuk mögött rendezniük mérkőzést, ha az ezt elrendelő határozat jogerőssé válik).

A testület öt állandó bizottság névsorát jóváhagyta.

Hirdetés